Μενού

Κινέζος… Φρανκενστάιν θέλει να κάνει μεταμόσχευση κεφαλιού σε μαϊμούδες. Το έκανε ήδη σε ποντίκια!

Shares 7

χειρουργός Φρανκενστάιν ποντίκια μεταμόσχευση μαϊμούδες Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το μεγαλεπήβολο όραμα ενός Κινέζου χειρουργού, ο οποίος στο βωμό της επιστήμης έχει ήδη θυσιάσει 1000 ποντίκια!

Και μπορεί, μεταξύ μας τώρα, τα τρωκτικά αυτά να μην… λείψουν σε κανέναν, ωστόσο δεν είναι αυτό ακριβώς το κομμάτι που αμφιλεγόμενου σχεδίου του που εγείρει τρόμο και ανησυχία!

Ο Xiaoping Ren σκοπεύει, λοιπόν, αφού πειραματίστηκε πρώτα με τα ποντίκια, να προχωρήσει σε μεταμόσχευση… κεφαλιών σε… μαϊμούδες! Και δεν ξέρουμε αν έχει και ιδιαίτερη σημασία, αλλά θέλει να είναι και διαφορετικού χρώματος!

Σύμφωνα με τη θεωρία του… τρελογιατρού, που θέλει πάντως να αποδείξει γρήγορα και στην πράξη, η μεταμόσχευση κεφαλιού (!) δεν αποτελεί μόνο σενάριο ταινίας τρόμου, αλλά σύντομα μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

χειρουργός Φρανκενστάιν ποντίκια μεταμόσχευση μαϊμούδες

Και μπορεί το πρώτο βήμα, με τη μεταμόσχευση κεφαλιών μεταξύ ποντικών (διαφορετικού πάντα χρώματος) να κρίθηκε μάλλον αποτυχημένο, καθώς τα «δημιουργήματά» του δεν κατάφεραν να ζήσουν περισσότερο από μερικά λεπτά (αν και κάτι είναι και αυτό), δεν διστάζει να περάσει στο επόμενο στάδιο, στην προσπάθειά του να πλησιάσει τον άνθρωπο.

Και σίγουρα δεν πρέπει να είσαι και κανένας ειδικός για να καταλάβεις ότι αναφέρεται στις μαϊμούδες!

Όπως, μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά στη Wall Street Journal, μέσω μιας 10ωρης λεπτής χειρουργικής επέμβασης ελπίζει να δημιουργήσει το πρώτο πρωτεύον θηλαστικό με κεφάλι… αλλουνού που να είναι σε θέση να ζήσει ή τουλάχιστον να αναπνεύσει! Έστω και για λίγο…

Όπως πάντως αναμενόταν, οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων δεν άργησαν να ξεσηκωθούν εναντίων των – αν και πρωτοποριακών – ιδιαίτερα αποτρόπαιων μεθόδων του Κινέζου χειρουργού.

«Δεν υπάρχει κανένα όφελος από αυτή τη σφαγή για τον άνθρωπο, όπως και καμία εγγύηση ότι θα έχει τα ίδια αποτελέσματα. Αν μεμονωμένοι άνθρωποι θέλουν να γίνουν εθελοντές και να πάρουν μέρος σε μια τέτοια έρευνα, καλώς. Ωστόσο δεν μπορεί να αναγκάζουμε οποιοδήποτε ζώο να υποφέρει σε άσκοπα και μακάβρια πειράματα», τονίζουν χαρακτηριστικά, ενώ ειδικοί χειρουργοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου από την πλευρά τους:

«Είναι γελοίο, ιατρικά αδύνατο και η ηθική της όλης διαδικασίας εξαιρετικά πολύπλοκη για να αναλυθεί. Δεν ξεβιδώνεις απλά ένα κεφάλι και το τοποθετείς αλλού. Υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα από το θάνατο»…

newsbomb.gr

Shares 7

Σχόλια


Read more:
Close