Μενού

Φθιώτιδα: Πρόστιμο 60.000€ σε 85χρονο που σκότωσε τα δύο σκυλιά του γείτονά του

Shares 904

Φθιώτιδα Σκύλος Πρόστιμο Πρόστιμα ύψους 60.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ένας 85χρονος από το χωριό Άνυδρο της Ανατολικής Φθιώτιδας ο οποίος στις 25 Ιανουαρίου, ανήμερα των εκλογών, πυροβόλησε και σκότωσε δυο σκυλιά ιδιοκτησίας του γείτονά του.

Η ενέργεια του 85χρονου είχε γίνει αντιληπτή από κατοίκους του χωριού που ανέφεραν το περιστατικό με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του από το Α.Τ. Στυλίδας. Μάλιστα εκτός από το ποινικό μέρος της υπόθεσης, καθώς ο 85χρονος θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, το Α.Τ. Στυλίδας βεβαίωσε σε βάρος του και διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ που προβλέπει η νομοθεσία.

Το πρόστιμο των 30.000 ευρώ για το καθένα από τα δυο σκυλιά που επέβαλε στον 85χρονο το Α.Τ. Στυλίδας επικύρωσε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία το πρόστιμο το βεβαιώνουν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές για θανάτωση ή κακοποίηση ζώων κοινοποιούνται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής η οποία καλεί το δράστη για εξηγήσεις.

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Σέντρα», στη συγκεκριμένη περίπτωση η παρουσία μαρτύρων δεν άφηνε κανένα περιθώριο για ανάκληση του προστίμου με τον 85χρονο να καλείται να πληρώσει το «τσουχτερό» πρόστιμο των 60.000 ευρώ.

Το πρόστιμο μάλιστα θα κοινοποιηθεί στη ΔΟΥ Λαμίας και θα καταβληθεί στον δικαιούχο ΟΤΑ ενώ στην περίπτωση που δεν θα πληρωθεί από τον παραβάτη εντός 2 μηνών, βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός 3μήνου από τον οικείο ΟΤΑ στην αρμόδια ΔΟΥ. lamiareport.gr, dogw0rld.blogspot.gr

Shares 904

Σχόλια


Read more:
Close