Μενού

Κάθε φορά που τον χαϊδεύουν, αυτός ο τεράστιος λύγκας βγάζει τον πιο αξιολάτρευτο ήχο. Ακούστε και θα καταλάβετε!

Shares 2K

λύγκας Όταν σκέφτεστε έναν Λύγκα, το πιο πιθανό είναι να μη σκέφτεστε ένα μεγάλο χαρούμενο γατάκι να γουργουρίζει! Ωστόσο, έτσι ακριβώς συμπεριφέρεται ο Μαξ, ένας Λύγκας Καναδά όταν ο ιδιοκτήτης του τον φροντίζει και τον χαϊδεύει στο κεφάλι.

Ο Λύγκας του Καναδά είναι από τα πιο όμορφα αιλουροειδή θηλαστικά που ζουν στη Βόρεια Αμερική και αποφεύγουν την ανθρώπινη επαφή. Ο Μαξ δεν είναι τελείως άγριος, αλλά ούτε και πλήρως εξημερωμένος. Γεννήθηκε σε καθεστώς αιχμαλωσίας σε ζωολογικό κήπο, αλλά πλέον ζει σε περιορισμένες συνθήκες στη Νέα Υόρκη με τη γυναίκα που τον φροντίζει, την Bernadette Hoffman.

Η Hoffman διαχειρίζεται ένα πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος, στο οποίο ο Μαξ είναι μέρος του. Είναι ένα ζώο πρεσβευτής, που βοηθάει στην εκπαίδευση μαθητών και του γενικού κοινού να μάθουν τη προστασία και το σεβασμό που χρειάζονται τα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση.

Για αιώνες ο Λύγκας του Καναδά έχει καταφέρει να επιβιώσει, παρά το κυνήγι για τη γούνα του. Το 2002, εξαιτίας της καταστροφής του φυσικού τους περιβάλλοντος, ο Λύγκας του Καναδά προστέθηκε στα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Μέχρι όμως να επανέλθουν σε υγιή πληθυσμιακά επίπεδα, ο Μαξ θα συνεχίσει να ενημερώνει τον κόσμο. Δείτε το απίστευτο βίντεο με τα χάδια που απολαμβάνει αυτός ο υπέροχος Λύγκας!

fanpage.gr

Shares 2K

Σχόλια


Read more:
Close