Μενού

Η σκυλίτσα με το μισό πρόσωπο (Εικόνες)

Shares 451

σκυλίτσα Η αυτοθυσία της Kabang, μιας ημίαιμης σκυλίτσας από τις Φιλιππίνες, για να σώσει δύο κοριτσάκια που διέσχιζαν το δρόμο συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και το ηρωικό κατόρθωμα της καταγράφηκε στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Ζαμποάνγκα των Φιλιππίνων όταν η κόρη και η ανιψιά του κηδεμόνα της Kabang την ώρα που διέσχιζαν το δρόμο ήρθαν αντιμέτωπες με μια μοτοσικλέτα που έτρεχε κατά πάνω τους με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Μόλις αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που διέτρεχαν τα δύο κορίτσια η Kabang έτρεξε στο δρόμο και όρμησε πάνω στη μοτοσικλέτα αποτρέποντας ουσιαστικά τη μοιραία σύγκρουση.

Η Kabang με αυτοθυσία κατάφερε να γλυτώσει την κόρη και την ανιψιά του κηδεμόνα της θυσιάζοντας ωστόσο το ρύγχος και την άνω γνάθο της που μπλέχτηκαν στις ακτίνες του μπροστινού τροχού της μοτοσικλέτας με τραγικό αποτέλεσμα να αποσπαστούν από την υπόλοιπη μουσούδα της. Αμέσως μετά το ατύχημα η Kabang κατάφερε να απεγκλωβιστεί από τις ακτίνες της μοτοσικλέτας, φεύγοντας μακριά στα χωράφια, πιθανώς για να πεθάνει μόνη της. Μετά από δύο εβδομάδες επέστρεψε ξανά στο σπίτι της πλημμυρίζοντας χαρά στην οικογένεια της. Η Kabang συνέχισε τη ζωή της δίπλα στους δικούς της ανθρώπους, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός της έθετε κάθε στιγμή σε κίνδυνο τη ζωή της από την ανάπτυξη κάποια μόλυνσης.

Το ηρωικό κατόρθωμα της Kabang έγινε αμέσως γνωστό όχι μόνο στην πόλη Ζαμποάνγκα των Φιλιππίνων, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια νοσοκόμα από τη Νέα Υόρκη ευαισθητοποιήθηκε από την ιστορία της και κατάφερε μέσω διαδικτύου να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό των 20.000 δολαρίων, προκειμένου η Kabang να υποβληθεί σε μια λεπτή επανορθωτική χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης του παραμορφωμένου προσώπου της ώστε να της προσφέρουν τη δυνατότητα να ζήσει μια πιο ποιοτική ζωή στο μέλλον.

Η Kabang μεταφέρθηκε  στην Κλινική Μικρών Ζώων του Πανεπιστημίου Ντέιβις της Καλιφόρνια όπου την ανέλαβε μια ομάδα κτηνιάτρων, οι οποίο μπορεί τελικά να μην κατάφεραν να αναπλάσουν την άνω γνάθο της, αλλά κάλυψαν τις ευαίσθητες περιοχής του προσώπου της με μοσχεύματα δέρματος ώστε να μην κινδυνεύει πια από μόλυνση.

Μετά την τρίμηνη παραμονή της στην Κλινική Μικρών ζώων του Πανεπιστημίου Ντέιβις της Καλιφόρνια η Kabang επέστρεψε στην πόλη Ζαμποάνγκα των Φιλιππίνων όπου ο κόσμος την υποδέχθηκε με τιμές ηρωίδας. Η Kabang μετά τη σωτήρια επέμβαση μπορεί πια να μασήσει χρησιμοποιώντας τα δύο δόντια της που της έχουν απομείνει, ενώ είναι σε θέση να μυρίσει, ζώντας μια πολύ πιο ποιοτική ζωή κοντά στην αγαπημένη της οικογένεια.

Shares 451

Σχόλια


Read more:
Close