Μενού

Γιατί οι πιγκουίνοι περπατούν με αυτό το μοναδικό τρόπο; (βίντεο)

Shares 62

Πιγκουίνοι περπάτημα Βίντεο Το αδέξιο περπάτημα των πιγκουίνων μελέτησαν επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία, προσπαθώντας να απαντήσουν πώς και γιατί τα θαλάσσια πουλιά κινούνται με αυτόν τον τρόπο.

Οι ερευνητές του βρετανικού «Royal Veterinary College» και του πανεπιστημίου του Τέξας οδήγησαν τους πιγκουίνους του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου σε έναν διάδρομο, καταγράφοντας με αισθητήρες τις κινήσεις των θαλάσσιων πουλιών.

Οι επιστήμονες θέλησαν να εξηγήσουν πώς γίνεται οι πιγκουίνοι να κινούνται με ιδιαίτερη άνεση μέσα στο νερό, ενώ δυσκολεύονται να περπατήσουν έξω από αυτό.

«Ευελπιστούμε να μάθουμε πώς κουνούν τα πόδια τους οι πιγκουίνοι, για να περπατούν με αυτόν τον αστείο τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Τζον Χάτσινσον.

«Ασκούν δυνάμεις προς τα αριστερά και τα δεξιά, ενώ κουνούν τα πόδια τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνουν μικρά βήματα. Αυτό που δεν γνωρίζουμε, είναι πώς τα πόδια τους κάνουν αυτές τις κινήσεις και πώς οι πλευρικές δυνάμεις που ασκούν οι πιγκουίνοι μπορούν να συγκριθούν με το βάδισμα άλλων πτηνών», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Πηγή

Shares 62

Σχόλια


Read more:
Close