Μενού

Φάλαινα προσπαθεί να αυτοκτονήσει για να γλιτώσει από τους κυνηγούς- Πέφτει με δύναμη στα βράχια (βίντεο)

Shares 137

φάλαινα Πρόκειται πραγματικά για ένα θλιβερό και συγκλονιστικό ταυτόχρονα βίντεο που δείχνει την απέλπιδα προσπάθεια μιας φάλαινας να σωθεί από τους κυνηγούς της. Το περιστατικό συνέβη κατά την ετήσια εκστρατεία κυνηγιού φάλαινας στην Taiji της Ιαπωνίας.

Η φάλαινα είναι μία από τις 70 φάλαινες που αιχμαλωτίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και όπως φαίνεται στο βίντεο προσπαθεί να «αυτοκτονήσει» χτυπώντας με δύναμη το κεφάλι της στα βράχια. Ενώ αιμορραγεί συνεχίζει να χτυπιέται στα βράχια προσπαθώντας να γλιτώσει από τους κυνηγούς. Στα ίδια νερά αιχμαλωτίστηκαν και σκοτώθηκαν τα μέλη της οικογενειάς της σύμφωνα με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Sea Shepherd η οποία αναφέρει επίσης ότι ακούγεται να «κλαίει» τις τελευταίες της στιγμές.

Η Sea Shepherd βρισκόταν όλες τις μέρες στο σημείο μαγνητοσκοπώντας την εκστρατεία κυνηγιού φάλαινας για την οποία έχουν κάνει δεκάδες αιτήματα να σταματήσει. Μάλιστα είδαν μια ταυματισμένη φάλαινα να καταφέρει να ξεφεύγει από το πλαίσιο που είχαν στήσει οι κυνηγοί αλλά λόγω της πληγής της δεν κατάφερε να πάει μακριά με αποτέλεσμα να της δίνουν όπως λέει η οργάνωση την χαριστική βολή.

Το βίντεο με την φάλαινα που χτυπιέται στα βράχια κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Το άτυχο ζώο προσπαθεί να ξεφύγει με κάθε τρόπο και προτιμά να αυτοτραυματιστεί παρά να παγιδευτεί από τους κυνηγούς. Σύμφωνα με την οργάνωση η αντίδρασή της δείχνει ότι οδηγείται προς ένα είδος αυτοκτονίας αφού το μόνο που θέλει είναι να ξεφύγει με κάθε δυνατό τρόπο. Προσπαθεί να κρυφτεί κάτω από το νερό αλλά ο κυνηγός την πιάνει από την ουρά και μάταια προσπαθεί να φύγει. Το βίντεο σύμφωνα με την οργάνωση είναι ένα δείγμα για το τι υπόκεινται οι φάλαινες και τα δελφίνια κατά τη διάρκεια του κυνηγιού. Εκτός από τις φάλαινες κάθε χρόνο σφαγιάζονται περίπου 20.000 δελφίνια με τις οργανώσεις να ζητούν επιτακτικά να σταματήσει αυτό.

pronews.gr

Shares 137

Σχόλια


Read more:
Close