Μενού

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαγορεύει την πώληση καλλυντικών που δοκιμάστηκαν σε ζώα!

Shares 812

καλλυντικά και ζώα καλλυντικά ζώα δοκιμές Σύμφωνα με νέα γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, ακόμα και αν οι δοκιμές έγιναν σε τρίτες χώρες που η νομοθεσία το επιτρέπει, όπως η Κίνα ή η Ιαπωνία. Στην αίτηση γνωμάτευσης του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου προσέφυγε το Ανώτερο δικαστήριο Αγγλίας και Ουαλίας, τμήμα αστικών, εμπορικών και διοικητικών διαφορών, στο οποίο απευθύνθηκε η European Federation for Cosmetic Ingredients (EFfCI) που εκπροσωπεί τους παρασκευαστές συστατικών για καλλυντικά προϊόντα εντός της Ε.Ε. Τ

καλλυντικά και ζώα καλλυντικά ζώα δοκιμές

 

Tρία μέλη της ένωσης αυτής είχαν πραγματοποιήσει πειράματα σε ζώα σε τρίτες χώρες, που η νομοθεσία το επιτρέπει και διέθεταν τα προϊόντα τους σε αυτές. Η EFfCI προσέφυγε στη βρετανική δικαιοσύνη για να διευκρινιστεί αν θα επιβάλλονταν ποινικές κυρώσεις, σε περίπτωση που διέθεταν στη βρετανική αγορά τα συγκεκριμένα καλλυντικά προϊόντα. Σύμφωνα με την άποψη της EFfCI δεν συνέτρεχε παράβαση του κανονισμού της Ε.Ε., όταν αυτές οι δοκιμές είναι νόμιμες στα κράτη στα οποία έχουν διεξαχθεί! Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν συμφώνησε με αυτήν την τοποθέτηση και έκλεισε οριστικά αυτό το ενδεχόμενο.

καλλυντικά και ζώα καλλυντικά ζώα δοκιμές

Nα τι αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Μετά από εξέταση της υπόθεσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τοποθέτηση στην αγορά της Ένωσης καλλυντικών προϊόντων, ορισμένα συστατικά των οποίων έχουν αποτελέσει αντικείμενο δοκιμών σε ζώα εκτός του εδάφους της Ένωσης προκειμένου να επιτραπεί η διάθεση καλλυντικών προϊόντων στο εμπόριο εντός τρίτων χωρών, μπορεί να απαγορευτεί αν τα δεδομένα που προκύπτουν από τις δοκιμές αυτές χρησιμοποιούνται για να αποδειχθεί η ασφάλεια των εν λόγω προϊόντων με σκοπό την τοποθέτησή τους στην αγορά της Ένωσης.»

dogway.gr

Shares 812

Σχόλια


Read more:
Close