Μενού

Επιτέλους: Βαριές ποινές σε βασανιστές αθώων ζώων

Shares 2K

ζώα Ποινές «μοίρασε» χθες το Β” Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε κατηγορούμενους για περιπτώσεις κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, στέλνοντας μήνυμα σε όλους όσοι ξεσπούν τα βίαια ένστικτα τους σε ανυπεράσπιστα ζώα.

Σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε ερήμην της μία γυναίκα, η οποία το καλοκαίρι του 2013 είχε χτυπήσει αλύπητα με σκουπόξυλο ένα γατάκι. Γείτονας, γνωστός φιλόζωος, αντιλήφθηκε τα ουρλιαχτά του γατιού, βγήκε στο δρόμο και το αντίκρισε αναίσθητο με την γυναίκα να απειλεί να το σκοτώσει. Ο γείτονας περιέθαλψε το γατάκι, το οποίο επέζησε, ενώ έγινε προσφυγή σε βάρος της κατηγορούμενης, η οποία πλέον αντιμετωπίζει και την επιβολή υψηλού διοικητικού προστίμου.

Σε άλλη περίπτωση το δικαστήριο καταδίκασε  σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικής ποινής 5.000 ευρώ ιδιοκτήτη ταβέρνας στον Κόκκινο Πύργο, ο οποίος είχε πυροβολήσει και σκοτώσει δύο γάτες. Ο ίδιος δήλωσε …φιλόζωος, όμως με τέτοια πράξη, τα λόγια ήταν περιττά. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε επίσης ποινή φυλάκισης έξι μηνών για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας. Η συνολική ποινή είναι 24 μήνες.

Τέλος, 65χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή για τον ξυλοδαρμό με ρόπαλο ενός γατιού, το οποίο τόλμησε να… ουρήσει στην πορτοκαλιά του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι του πέταξε ένα ξύλο, το οποίο αρχικώς χτύπησε πάνω στην πορτοκαλιά και στην συνέχεια εκσφενδονίστηκε στο γατί με συνέπεια να το τραυματίσει. Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μη προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς. Στο δικαστήριο προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε προστριβές με τον ιδιοκτήτη του ζώου.

Eλπίζουμε και σε ακόμα βαρύτερες ποινές μήπως και συμμορφωθούν οι επίδοξοι δολοφόνοι γατιών και σκυλιών.

www.i-pet.gr

Shares 2K

Σχόλια


Read more:
Close