Μενού

Επιστροφή στο νερό για δυο χελώνες Caretta Caretta

Shares 52

χελώνες Η «Ηλιάνα» και η «Γωγώ» είχαν βρεθεί τραυματισμένες σε παραλίες της Κρήτης

Η «Ηλιάνα» και η «Γωγώ», δυο θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta, που είχαν τραυματιστεί και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στο Ενυδρείο Κρήτης επέστρεψαν σήμερα το μεσημέρι, υγιείς, στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η μια χελώνα βρέθηκε τραυματισμένη στις 20 Ιουλίου 2015 στην περιοχή Τράφουλας του Λέντα Ηρακλείου από τουρίστες και συλλέχθηκε από το προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού των Καλών Λιμένων. Η δεύτερη βρέθηκε τραυματισμένη στις 3 Οκτωβρίου στην περιοχή Αρίνα, στην παραλία μπροστά από ξενοδοχείο από τουρίστες που διέμεναν σ αυτό.

Άμεσα, οι δύο χελώνες μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης.

Έτσι μετά από 3,5 και 1 μήνα αντίστοιχης παραμονής τους στους χώρους του Ενυδρείου Κρήτης, με τη φροντίδα από το έμπειρο προσωπικό του τμήματος Ενυδρειολογίας, υγιείς πια, αρκετά ζωηρές και μαρκαρισμένες επέστρεψαν με ασφάλεια στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η απελευθέρωση έγινε στην παραλία μπροστά από το Ενυδρείο παρουσία πλήθους παιδιών που ήρθαν για να τις αποχαιρετήσουν. Όπως κάθε φορά έτσι και σήμερα υπήρξε σχετική ενημέρωση του κόσμου που παραβρέθηκε, από το προσωπικό του Ενυδρείου Κρήτης για τη σημασία αυτών των ζώων στο θαλάσσιο περιβάλλον. «Ευχόμαστε όλοι μας να παραμείνουν τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και να μην συναντήσουν ποτέ ξανά κανένα κίνδυνο» αναφέρει το Ενυδρείο Κρήτης.

newsbeast.gr

Shares 52

Σχόλια


Read more:
Close