Μενού

Ένας άνθρωπος και ένας σκύλος γυρίζουν όλη την Αμερική

Shares 72
Σκύλος Άνθρωπος και σκύλος Αμερική H Kahlua με το αφεντικό της, έχουν μετατρέψει το δρόμο σε σπίτι τους, αφού γυρίζουν όλες τος «γωνιές» της Αμερικής. Οι προορισμοί τους είναι διάφοροι και πολλοί. Οι εμπειρίες πρέπει άλλωστε να είναι όσες περισσότερες γίνεται σε λίγο χρόνο. Ο 26χρονος νεαρός ιδιοκτήτης της Kahlua, Trevor DeHaas, πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια, με την κατάσταση του να χειροτερεύει σταδιακά. Έτσι, ο ίδιος σκέφτηκε, αντί να κάθεται και να δουλεύει ή να τρώει άσκοπα το χρόνο στο σπίτι του, να γυρίσει την Αμερική, μαζί με την τετράποδη φίλη του.

Η αρχή έγινε στην Πενσυλβάνια και μετά ακολούθησαν, η ανάβαση του βουνού Raspberry στο Κολοράντο, η διάσχιση του Glen Canyon με κανό και η επίσκεψη στο χαμηλότεροι σημείο της Βορείου Αμερικής, στην Καλιφόρνια. Σκεφτείτε ότι κάποια στιγμή ο Trevor δεν θα μπορεί να τα κάνει όλα αυτά. Δεν θα αντέχει δηλαδή το σώμα του γιατί από πνεύμα έχει πάρα πολύ. Γι’ αυτό άλλωστε αποφάσισε να αξιοποιήσει κάθε λεπτό που του απομένει, βλέποντας καινούργιες εικόνες, παρέα με την αγαπημένη του φίλη.

«Το ερώτημα είναι πότε θα χρειαστώ αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση. Κι αν δεν μπορέσω; Όταν το σκέφτομαι φοβάμαι. Ξέρω πως δεν θα μπορώ να κάνω τα πράγματα που κάνω τώρα, ίσως να μην μπορώ ούτε να βγάλω την Kahlua βόλτα. Αλλά τουλάχιστον, κοιτάζοντας πίσω τη ζωή μου θα ξέρω πως έκανα το καλύτερο όταν μπορούσα. Δεν μπορώ να φανταστώ να ζω μετανιώνοντας ή σκεπτόμενος ‘και αν…’», εξηγεί ο 26χρονος.
Για να χρηματοδοτήσει το ταξίδι του ο νεαρός ξοδεύει όλα τα χρήματα που είχε αποταμιεύσει αλλά και χρήματα που βγάζει από τις φωτογραφίες της περιπέτειάς τους. Ο DeHaas είχε κρατήσει κρυφή την ασθένειά του αλλά όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε σημαντικά αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά.
«Δεν είχα μιλήσει σε κανέναν για την ασθένειά μου για καιρό επειδή δεν ήθελα κανείς να με αντιμετωπίζει διαφορετικά. Αλλά από τότε που μίλησα έφυγε ένα τεράστιο βάρος από πάνω μου, νιώθω πως επιτέλους ζω τη ζωή μου χωρίς τίποτα να με κρατά πίσω», εξηγεί. «Η ζωή είναι πολύ μικρή, είτε είσαι ασθενής είτε όχι, για να επιδιώκεις μια ‘κανονική’ ζωή αντί να κυνηγάς πράγματα που σε παθιάζουν», συνεχίζει.
Ο 26χρονος μιλά και για το ότι άφησε τη δουλειά του για να ζήσει στο δρόμο, κάτι που πολλοί χαρακτήρισαν τρέλα.
«Όσο είχα τη σταθερή δουλειά μου ένιωθα, φανταστείτε, όπως νιώθει ένα άγριο ζώο παγιδευμένο σε ζωολογικό κήπο. Η ζωή μου είναι σήμερα 1000 φορές διαφορετική. Κάθε μέρα είναι μια περιπέτεια και κάτι καινούριο προκύπτει κάθε στιγμή. Είμαι σαν ένα πουλί που το άφησαν να πετάξει στον ουρανό ενώ ήταν κλεισμένο σε κλουβί για χρόνια. Ελπίζω οι άνθρωποι να ακούσουν την ιστορία μου και να παρακινηθούν να επιδιώξουν κάτι που αγαπούν. Μαθαίνεις τον εαυτό σου μόνο όταν βγαίνεις έξω από τη ‘ζώνη ασφαλείας’ σου», καταλήγει.
Σκύλος Άνθρωπος και σκύλος Αμερική

 

Σκύλος Άνθρωπος και σκύλος Αμερική

 

Σκύλος Άνθρωπος και σκύλος Αμερική

 

Σκύλος Άνθρωπος και σκύλος Αμερική

 

Σκύλος Άνθρωπος και σκύλος Αμερική

 

Σκύλος Άνθρωπος και σκύλος Αμερική

 

Σκύλος Άνθρωπος και σκύλος Αμερική
Shares 72

Σχόλια


Read more:
Close