Μενού

Η ΕΜΑΚ διέσωσε 20 άλογα από τα χιονισμένα βουνά της Πίνδου

Shares 232

ΕΜΑΚ άλογα Σε μια πλαγιά στο Γάβρογο, το βουνό που ορθώνεται πάνω από την Σκουληκαριά Άρτας ήταν εγκλωβισμένα εδώ και δεκαπέντε ημέρες, είκοσι άλογα, που ανήκουν στην φυλή της Πίνδου.

Ο άνθρωπος στον οποίο ανήκουν δεν πρόλαβε να τα κατεβάσει από το βουνό πριν έρθει η κακοκαιρία και καθώς περνούσαν οι μέρες η ανησυχία του μεγάλωνε γιατί η εύρεση τροφής και νερού θα ήταν πολύ δύσκολη για τα ζώα.

Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Περικλή Μίγδου και με την άριστη συνεργασία Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και ΕΜΑΚ, από το πρωί του Σαββάτου στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση με στόχο να εντοπιστούν τα ζώα και να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ, με το ερπυστριοφόρο όχημα χρειάστηκε να κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για τον εντοπισμό των αλόγων.

Με την βοήθεια των ντόπιων, που γνώριζαν τα μέρη και τους τόπους, τελικά τα άλογα εντοπίστηκαν στο οροπέδιο του Γάβρογου. Είχαν βρει καταφύγιο κάτω από μεγάλα έλατα που καλύπτουν την περιοχή.

Τα άλογα ταΐστηκαν και ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιγε το ερπυστριοφόρο όχημα, οδηγήθηκαν σε ένα από τα καταφύγια που υπάρχουν στο βουνό..Συνολικά είκοσι άλογα της φυλής της Πίνδου, διασώθηκαν και ο ιδιοκτήτης τους ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που έκανε.

ΕΜΑΚ άλογα ΕΜΑΚ άλογα ΕΜΑΚ άλογα ΕΜΑΚ άλογα ΕΜΑΚ άλογα ΕΜΑΚ άλογα ΕΜΑΚ άλογα

Τα άλογα που ζουν σε ημιάγρια κατάσταση, αποτελούν μέρος των παραδόσεων της περιοχής καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος. Έτσι η προστασία τους αποτελεί υποχρέωση, σημειώνει το epiruspost.gr.

Πηγή: epiruspost

Shares 232

Σχόλια


Read more:
Close