Μενού

Ελέφαντας αφήνεται ελεύθερος μετά από 50 χρόνια αιχμαλωσίας (Βίντεο)

Shares 126

ελέφαντας Ο “αστικός ελέφαντας” είναι ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ για έναν ελέφαντα εν ονόματι Shirley και τον φροντιστή της, Solomon. Η Shirley πέρασε 20 χρόνια σε ένα ζωολογικό κήπο στην Λουιζιάνα της Αμερικής, αφότου σώθηκε από την εφιαλτική ζωή της στο τσίρκο.

Ο Solomon φρόντιζε την Shirley πάνω από δυο δεκαετίες. Το δέσιμο μεταξύ τους ήταν πολύ δυνατό, καθώς ο Solomon κατανοούσε την αίσθηση μοναξιάς που ένιωθε η Shirley, καθώς δεν ζούσε στο φυσικό της περιβάλλον. Ο Solomon περνούσε όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες μαζί της, για να μην νιώθει μοναξιά, αλλά βαθιά μέσα του ήξερε ότι αυτό που πραγματικά χρειαζόταν ήταν να αφεθεί ελεύθερη και να βρίσκεται μαζί με άλλους ελέφαντες.

Το 2003 ο ζωολογικός κήπος αποφάσισε να στείλει τον ελέφαντα σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για ελέφαντες, που παρέχει χιλιάδες στρέμματα για να περιπλανώνται ελεύθεροι και να χαλαρώνουν σε θερμαινόμενους αχυρώνες. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τον Solomon να ταξιδεύει μαζί με την Shirley για να την βοηθήσει να προσαρμοστεί στο καινούργιο της σπίτι. Το βίντεο δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, καθώς δείχνει τον αποχαιρετισμό αυτών των δυο. Ο Solomon κάνει μπάνιο την Shirley για τελευταία φορά ,κλαίγοντας, αλλά ξέρει ότι επιτέλους θα είναι ευτυχισμένη.

Και εκεί που λες ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν καλύτερα, η Shirley ξανά ενώνεται με έναν άλλον ελέφαντα που γνώριζε από παλιά. Η αντίδρασή της είναι κάτι που δεν θέλεις να χάσεις.

Για 22 χρόνια ο Solomon φρόντιζε την Shirley στον ζωολογηκό κήπο της Λουιζιάνα. Η αγάπη τους ήταν αμοιβαία. Η ώρα του καθημερινού μπάνιου ήταν η αγαπημένη τους συνήθεια.

ελέφαντας

Ωστόσο, η Shirley δεν ήταν ευτυχισμένη. Λαχταρούσε την παρέα άλλων ελεφάντων, αφού η μόνη ζωή που γνώριζε ήταν η αιχμαλωσία, είτε στον ζωολογικό κήπο είτε στο τσίρκο. Ο Solomon περνούσε όσο περισσότερο χρόνο μπορούσε μαζί της. Γνώριζε, όμως, ότι δεν ήταν αυτό που πραγματικά χρειαζόταν.

ελέφαντας

Το 2003 ο ζωολογικός κήπος αποφάσισε να στείλει την Shirley σε ένα μέρος που αναφέρεται στο βίντεο ως “ ένα μικρό κομμάτι παραδείσου στους λόφους του Τενεσί”. Επιτέλους, εδώ η Shirley ήταν ελεύθερη και μπορούσε να περιπλανηθεί και να κάνει παρέα με άλλους ελέφαντες.

ελέφαντας

Ο Solomon συνόδευσε την Shirley στο καινούργιο της σπίτι. Ξέσπασε σε κλάματα, όταν μοιράζονταν τις τελευταίες τους στιγμές μαζί.

ελέφαντας

“Θα μου λείψει”, είπε. “Όταν είδα, όμως, το μέρος που θα μείνει της είπα ότι δεν θα υπάρχουν πια αλυσίδες. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο πρώτος που της έβαλε αλυσίδες, χαίρομαι όμως πολύ που είμαι ο τελευταίος που θα της τις βγάλει. Επιτέλους, είναι ελεύθερη.”
Άλλος ένας ελέφαντας εν ονόματι Jenny έφτασε στο ίδιο μέρος. Οι εργαζόμενοι ενθουσιάστηκαν από τους ήχους ευχαρίστησης που διαλαλούσαν οι δυο ελέφαντες.

ελέφαντας

tilestwra.com

Shares 126

Σχόλια


Read more:
Close