Μενού

Είναι το νέο ρομποτικό παιχνίδι Wickedbone για σκύλους ένας νέος τρόπος για να κρατήσετε σε ψυχαγωγία το σκύλο σας;

Shares 0

Όταν υιοθετήσαμε το κουτάβι Pepper την προηγούμενη χρονιά, είμασταν εξουθενωμένοι καθώς ήταν πολύ ενεργητικό και παιχνιδιάρικο. Είναι μία μίξη Αυστραλιανού Σκύλου Βοοειδών έτσι ξέραμε από την πρώτη μέρα είχαμε πολλή δουλειά όσον αφορά την ψυχαγωγία αυτού του αγαπητού μικρού μας φίλου. Έτσι, ήταν με πολύ ενθουσιασμό που ξεκινήσαμε να ελέγχουμε το Wickedbone Smart Bone.

Γιατί χρειάζονται παιχνίδια τα σκυλιά;

Τα σκυλιά χρειάζονται νοητική διέγερση και φυσική δραστηριότητα για να μείνουν υγιή – και είναι καλά και κουρασμένα αρκετά που δε θα βρουν ευκαιρία για καταστροφικές συμπεριφορές. Κι αυτό φυσικά γίνεται βρέξει χιονίσει! Σε μέρη (όπως στη βροχερή Βορειοδυτική πλευρά του Ειρηνικού) όπου δεν είναι πάντα ιδανικός ο καιρός για να βγαίνετε έξω για παιχνίδι, είναι σημαντικό να έχετε ένα οπλοστάσιο με παιχνίδια εσωτερικού χώρου και παιχνίδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποσοβήσετε τη βαρεμάρα του σκύλου σας.

Τα πρόσφατα χρόνια, η ανάγκη να ψυχαγωγηθούν υψηλής ενέργειας κουτάβια οδήγησε σε ένα νέο κύμα υψηλής τεχνολογίας για σκυλιά – που είναι ο τρόπος που βρήκα το Wickedbone, ένα ρομποτικό κόκαλο που στριφογυρίζει μόνο του και (σύμφωνα με τους κατασκευαστές του στο Cheerble) που μπορεί αυτόματα να προσαρμόζει τις αντιδράσεις του στο στυλ παιχνιδιού του σκύλου σας. Αξίζει να το ερευνήσετε; Έτσι νομίζουμε!

Εξερευνώντας το Wickedbone Smart Bone

Ο Pepper αμέσως ενδιαφέρθηκε για το στυλάτο μικρό άσπρο ρομποτικό κόκαλο (μαζί με το κουτί, φυσικά). Κατέβασα την εφαρμογή, που με οδήγησε να το βάλω στην πρίζα για να φορτώσει; στο μεταξύ έλεγξα τις οδηγίες.

Η εφαρμογή μετατρέπει το κινητό σας σε ένα τηλεχειριστήριο για το κόκκαλο. Από εδώ, μπορείτε να το βάλετε στο αυτόματο για διαφορετικά χρονικά διαστήματα (πέντε λεπτά και πάνω), όταν το κόκκαλο θα περάσει από όλη γκάμα των κόλπων του –αναποδογύρισμα, αναπήδημα, ταλαντεύσεις και παραπάνω- στην τύχη. Μπορείτε ακόμα να διαχειρίζεστε με τα χέρια σας το κόκκαλο.

Από τη στιγμή που έχει φορτισθεί, συγχρόνισα το κόκκαλο με το κινητό μου. Για να το κάνετε αυτό, κρατάτε το (με το Bluetooth ενεργοποιημένο) smart phone σας κοντά στο κόκκαλο όταν τα φώτα είναι μπλε και πατάτε “connect.” Ή τουλάχιστον, έτσι πρέπει να δουλέψει. Χρειάστηκε λίγο ψάξιμο στο τέλος για να γίνει σωστά. Τελικά, συνειδητοποιήσαμε ότι το κόκκαλο πρέπει να μην είναι στην πρίζα για να συνδεθεί και, ότι έχετε ένα σχετικό μικρό διάστημα του χρόνου αφού το βγάλετε από την πρίζα για να το συνδέσετε.

Η αντίδραση της Pepper στο Wickedbone Smart Bone

Όταν θέσαμε σε λειτουργία του Smart Bone, το κόκκαλο ξεκίνησε να κουνιέται σπασμωδικά, να τρέμει, να αναποδογυρίζει και να κάνει τρέλες κατευθείαν. Το κυνήγησε και το άρπαξε με τα πόδια της, ακινητοποιώντας ο έτσι ώστε να το κουνήσει στην αγαπημένη του δραστηριότητα: το μάσημα.

Ανακαλύψαμε ότι το αυτόματο άργησε λίγο για να κρατήσει την Pepper ενθουσιασμένη. Το κοίταζε, περιμένοντας, μετά κινήθηκε με μία έκρηξη, που τράβηξε το ενδιαφέρον της. Αλλά οι εκρήξεις ήταν πολύ σύντομες και η ώρα αναμονής ενδιάμεσα ήταν μεγάλη για να το κάνει πραγματικά ανταποδοτικό και ενδιαφέρον.

Το mode με τα χέρια; Ήταν εξαιρετικό. Ο σύζυγός μου κι εγώ χαιρόμασταν να χρησιμοποιούμε την ποικιλία κόλπων και να βλέπουμε την Pepper να προσπαθεί να καταλάβει το αντικείμενο. Υπάρχουν πολλές προσαρμόσιμες πλευρές που μπορείτε να ψάξετε στις λειτουργίες του Smart Bone. Για παράδειγμα, μπορείτε να το βάλετε σε ένα mode χαλιού ή σκληρού ξύλου, με το καθένα να προσαρμόζει το παιχνίδι να κινείται εύκολα ή πιο μαλακά σε διαφορετικές επιφάνειες.

Όπως αναμενόταν, η Pepper μάσησε μια μικρή τρύπα σε ένα από τα αποσυναρμολογούμενα άκρα από καουτσούκ του παιχνιδιού όταν αφέθηκε για λίγο μόνη. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία –συνεχίζει να κινείται.

Πήρε μόνο μια φορά στην Pepper για να ενθουσιαστεί και να ξαναψάξει το παιχνίδι αυτό. Όταν είχαμε συνδεδεμένο το Smart Bone, θα πεταγόταν με τα πίσω πόδια της να ελέγξει που το τοποθετήσαμε – ένα σίγουρο σημάδι νικητή.

Το διαδραστικό παιχνίδι Smart Bone για σκυλιά

Αξίζει το παιχνίδι;

Λέμε πως ναι! Το παιχνίδι αυτό είναι ένα καλό, στέρεο διαδραστικό παιχνίδι που πρέπει να κρατήσει πολλά σκυλιά (και τους γονείς τους) σε ψυχαγωγία. Αλλά, υπάρχουν κάποια ελαττώματα που είναι τόσο ενοχλητικά ώστε να μην είναι το πρώτο παιχνίδι στο οποίο θα στραφούμε για μία πρώτη συνεδρία παιχνιδιού.

Μειονεκτήματα:

  • Η σύνδεση με το κινητό μπορεί να είναι λίγο ύποπτη; πρέπει να αφαιρέσετε την εφαρμογή για να κλείσετε το παιχνίδι, αλλά δεν μπορείτε να επανασυνδεθείτε μέχρι να βάλετε στην πρίζα το κόκκαλο, να το ξαναβγάλετε και να συνδεθείτε ξανά.
  • Το αυτόματο mode μπορεί να μην είναι τόσο δεσμευτικό όσο το mode με τα χέρια για ένα υψηλής ενέργειας σκύλο σαν την Pepper.
  • Είναι πιο ακριβό από το μέσο παιχνίδι για σκύλους.

Πλεονεκτήματα:

  • Η προσαρμοστικότητα του χειροδύναμου mode προσφέρει μία εντυπωσιακή σειρά από επιλογές για να κρατήσει τους σκύλους (και τους ανθρώπους) προσηλωμένους με μία ποικιλία από διαφορετικά στυλ παιχνιδιού.
  • Το κόκκαλο κινείται, ταλαντεύεται και κουνιέται σπασμωδικά αποτελεσματικά σε διαφορετικές επιφάνειες, κάνοντάς το μια καλή επιλογή για παιχνίδι εντός σπιτιού.
  • Ανθεκτικά ελαστικά αντέχουν αρκετά κι όταν αρχίσουν και φθείρονται αντικαθιστώνται εύκολα.

Θα αγαπήσετε αυτό το παιχνίδι αν σας αρέσουν τα gadgets ή θέλετε ένα μέτριων τόνων τρόπο για να ψυχαγωγήσετε το σκύλο σας. Κάθε μικρή βοήθεια είναι απαραίτητη!

Για πρόσβαση στο προϊόν δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close