Μενού

Ευθανάτωσαν την γατούλα που έμεινε ολοκληρωτικά ανάπηρη καθώς πυροβολήθηκε στην Καισαριανή

Shares 69

πυροβολισμός Καισαριανή ευθανασία Γάτα Ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή που προκλήθηκε στην σπονδυλική στήλη της γατούλας που πυροβολήθηκε με αεροβόλο το απόγευμα της Δευτέρας στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στην Καισαριανή.

Το αδέσποτο ζώο έμεινε παράλυτο καθώς το σφαιρίδιο σφήνωσε στον νωτιαίο μυελό της σπονδυλική στήλης και σταμάτησε να μπορεί να ουρεί και αφοδεύει. Καθώς η κατάσταση της ήταν μη αναστρέψιμη και το ζώο πέραν την απώλειας της δυνατότητας βάδισης θα χρειάζονταν καθημερινά άδειασμα της κύστης και κλύσμα η Σόνια Σολδάτου εθελόντρια της Μ.Κ.Ο. Εφτάψυχες (Nine Lives Greece), που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να σώσει τα ζώα, σε συνεργασία με την κτηνίατρο Σταυρούλα Σαμπάνη θεώρησαν ότι η ευθανασία ήταν η μόνη επιλογή.

Το δεύτερο ζώο που έχει πυροβοληθεί στην ουρά και στο πόδι θα εγχειριστεί και αυτό αλλά η κατάσταση του δεν είναι σοβαρή.

Το χρονικό

Τα αδέσποτα ζώα πυροβολήθηκαν ενώ βρίσκονταν στην ταράτσα του σπιτιού της γυναίκας που τα ταΐζει επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 75. Η γυναίκα, η οποία αν και άκουσε τον ήχο από τον επαναλαμβανόμενο συριγμό του αεροβόλου και τα ουρλιαχτά των ζώων, δεν κατάλαβε τι έχει συμβεί μέχρι που εντόπισε την μια γάτα να κείτεται στην ταράτσα του σπιτιού της ανήμπορη να σηκωθεί.

Η ηλικιωμένη βλέποντας το ζώο σε αυτή την κατάσταση επικοινώνησε με την Σόνια Σολδάτου που είχε φροντίσει για την στείρωση των επτά γατιών, και της εξήγησε τι έχει γίνει. Η εθελόντρια από την Μ.Κ.Ο. Εφτάψυχες, έσπευσε επί τόπου και βρήκε στην ταράτσα του χαμηλοτάβανου σπιτιού το ζώο να στέκεται ακίνητο.

πυροβολισμός Καισαριανή ευθανασία Γάτα

Η γατούλα που ευθανατώθηκε.

Η εθελόντρια που μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι μετέφερε το ίδιο βράδυ την θηλυκή γατούλα στο κτηνιατρείο του Δημήτρη Γκόφα και της Σταυρούλα Σαμπάνη, που είναι στους Αμπελόκηπους, και την επόμενη μέρα πήγε εκεί και τον αρσενικό γάτο, τον οποίο εντόπισε χτυπημένο από το αεροβόλο στην ουρά και στον πόδι.

Ο δράστης, προφανώς κάτοικος της περιοχής έβαλε στο σημάδι τα γατιά που ήταν στην ταράτσα του προσφυγικού σπιτιού χωρίς να νοιαστεί για το γεγονός, ότι λίγα μέτρα πιο εκεί είναι η Πλατεία Καισαριανής που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη από παιδιά που έπαιζαν.

Από τις επτά γάτες οι δύο μέχρι τώρα αγνοούνται γι’ αυτό και δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο αριθμός των ζώων που πυροβολήθηκαν προχθές το απόγευμα.

Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για το περιστατικό παρακαλείται να επικοινωνήσει στο 6936065898 καθώς δίνεται αμοιβή για τον εντοπισμό του δράστη.

Πηγή

Shares 69

Σχόλια


Read more:
Close