Μενού

Δείτε την απίστευτη φάλαινα που ξέρει πως να σας… δροσίζει! [εικόνες]

Shares 82

φάλαινα Ένα νέο τρόπο για να δροσιστούν εν μέσω καύσωνα, ανακάλυψαν παιδιά στην Ιαπωνία, τα οποία είχαν επισκεφθεί ένα ενυδρείο.

Καθώς οι θερμοκρασίες χτύπησαν «κόκκινο» (34C) την πρώτη ημέρα μετά την περίοδο των βροχών στην Ιαπωνία, μια παιχνιδιάρικη φάλαινα Beluga, αναδύθηκε από την πισίνα και άρχισε να ψεκάζει το κοινό με νερό!

φάλαινα

Η φάλαινα Beluga είναι αγαπημένος πόλος έλξης στο ενυδρείο Hakkeijima Sea Paradise στη Γιοκοχάμα, νότια του Τόκιο.

Βρίσκεται ανάμεσα στο λιμάνι της Yokohama Bay και ο σχετικά νέος χώρος έχει γίνει γρήγορα ένα από τα κύρια αξιοθέατα, χάρη στη διάσημη φάλαινα Beluga.

φάλαινα

H beluga ή άσπρη φάλαινα (Delphinapterus leucas) είναι ένα Αρκτικό /υπο-Αρκτικό είδος κητοειδών. Είναι το ένα από τα δύο μέλη της οικογένειας των Monodontidae, μαζί με τη φάλαινα μονόκερο (Narwhal).

Αυτό το θαλάσσιο θηλαστικό αναφέρεται κοινώς ως «beluga» ή καναρίνι της θάλασσας εξαιτίας της υψηλής συχνότητας ήχων που παράγει. Φτάνει σε μήκος μέχρι και τα πέντε μέτρα είναι κάτασπρη και φέρει μια διακριτική προεξοχή στο κεφάλι.

φάλαινα

Τα φιλικά πλάσματα σχηματίζουν ομάδες μέχρι 10 ζώα κατά μέσο όρο, αν και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, μπορούν να συγκεντρωθούν σε εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες σε εκβολές ποταμών και παράκτιες περιοχές ρηχών υδάτων.

 

φάλαινα

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Shares 82

Σχόλια


Read more:
Close