Μενού

Από ποια λουλούδια κινδυνεύουν τα κατοικίδιά μας

Shares 22

λουλούδια κατοικίδια Τα λουλούδια που βάζουμε στα βάζα ή αυτά που έχουμε σε γλάστες τα συναντάμε σχεδόν σε κάθε σπίτι.

Ωστόσο, μερικές φορές το κατοικίδιό σας μπορεί να θεωρήσει αυτά τα λουλούδια πολύ ελκυστικά και αρκετά γευστικά.

Το πρόβλημα είναι ότι κάποια από αυτά είναι αρκετά τοξικά για τα κατοικίδιά μας:

Τριαντάφυλλο – μη τοξικό.

Γαρύφαλλο – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, σιελόρροια και έλλειψη όρεξης.

Ευκάλυπτος – παρόλο που δεν είναι λουλούδι, ο ευκάλυπτος χρησιμοποιείται συχνά ως διακοσμητική πρασινάδα. Είναι ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό και διάρροια.

Χρυσάνθεμο – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, σιελόρροια και έλλειψη όρεξης.

Τουλίπα – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, σιελόρροια και έλλειψη όρεξης.

Γλαδιόλα – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, σιελόρροια και έλλειψη όρεξης.

Μαργαρίτα – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, σιελόρροια, ζαλάδα και παραπάτημα και έλλειψη όρεξης.

Λίλιουμ – εξαιρετικά τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών ή μέρος του φυτού μπορεί να επιφέρουν εμετό, έλλειψη όρεξης και δυσλειτουργία νεφρών στις γάτες.

Ήλιος – μη τοξικό.

Ίριδα – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, σιελόρροια και κοιλιακούς πόνους.

Γυψοφύλη (baby’s breath) – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό και διάρροια.

Πουλί του Παραδείσου – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, και ζαλάδα και παραπάτημα.

Ασφόδελος – σχετικά τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, τρεμούλιασμα ή μυϊκό τρέμουλο.

Ορτανσία – σχετικά έως εξαιρετικά τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, σιελόρροια και έλλειψη όρεξης ή λιποθυμία. Επειδή τα λουλούδια της ορτανσίας περιέχουν κυανιούχο άλας (υδροκυάνιο), η κατάποση μεγάλης ποσότητας μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή.

Πηγή: happydogsworld.com

Shares 22

Σχόλια


Read more:
Close