Μενού

Από το παλιό σκουριασμένο ψυγείο όπου ζούσε αλυσοδεμένος, στις ανέσεις του νέου του σπιτιού

Shares 318

υιοθεσία αδέσποτων Τη θαλπωρή του δικού του σπιτιού απολαμβάνει πια ο Ραμσής, ο σκυλάκος που ζούσε για καιρό μια μοναχική και στενάχωρη ζωή, πεινασμένος και αλυσοδεμένος σ’ ένα παλιό σκουριασμένο ψυγείο, σε ερημική περιοχή της Κρήτης.

Χάρη στον άνθρωπο που τον βρήκε και δεν τον προσπέρασε, στους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» που τον φρόντισαν και τον φιλοξένησαν και στους ευαισθητοποιημένους φιλόζωους πολίτες που συνέβαλαν οικονομικά για να χειρουργηθεί στο πόδι, ο Ραμσής άφησε πίσω του τις κακουχίες που βίωσε ως «ψυγειόσκυλο» και ζει πια ευτυχισμένος κοντά στη νέα του οικογένεια που τον υιοθέτησε.

υιοθεσία αδέσποτων

Την ιστορία του Ραμσή που είχε ευτυχή κατάληξη φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων»: «Πριν ένα χρόνο περίπου ενημερωθήκαμε για ένα σκελετωμένο σκύλο σε ερημική περιοχή, που ζούσε μόνος του έχοντας σαν κατάλυμα ένα παλιό ψυγείο.

Γιατί στην Κρήτη, εκτός από τα «βαρελόσκυλα», έχουμε και τα «ψυγειόσκυλα», καθώς πολλές φορές έχουμε συναντήσει παλιά ψυγεία ως καταλύματα.

Τον Ραμσή τον φιλοξένησε αγόγγυστα η Δέσποινα παρόλο που ήδη φιλοξενούσε αρκετά ζώα. Πήρε βάρος, έγινε ένας μεγαλόσωμος κούκλος και ψάχναμε υιοθεσία.  Λίγο πριν πάει όμως στη νέα του οικογένεια ανακαλύψαμε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα στο πόδι.

υιοθεσία αδέσποτων

Χειρουργήθηκε, αλλά ο χρόνος αποθεραπείας υπήρξε μεγάλος αφού ο Ραμσής, λόγω του βάρους του αλλά και της ενέργειάς του, δεν ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος! Τις αλλαγές και τη μεταφορά στον κτηνίατρο, τις ανέλαβε η Μαρία, αλλά εξακολουθούσε να παραμένει στο χώρο φιλοξενίας.

Και τότε έγινε το θαύμα. Η φιλόζωη νεαρή γυναίκα που είχε ενδιαφερθεί αρχικά για το Ραμσή, δεν τον είχε ξεχάσει και κατάφερε να του βρει ένα ζεστό σπιτικό! Έτσι ο Ραμσής, αποχαιρέτησε τους φίλους του, ξέχασε το παγωμένο ψυγείο και ζει ευτυχισμένος με τη δική του οικογένεια!.

Η ιστορία του Ραμσή είχε καλό τέλος χάρη στη συνεργασία πολλών ατόμων. Του ανθρώπου που δεν τον προσπέρασε, των εθελοντών μας που τον φρόντισαν και τον φιλοξένησαν και των πολιτών που βοήθησαν να καλύψουμε τα έξοδα του χειρουργείου».

istoriesadespoton.gr

Shares 318

Σχόλια


Read more:
Close