Μενού

Αντιμετωπίζουμε τα κατοικίδια μας ισότιμα με τα παιδιά μας μέσα την οικογένεια;

Shares 36

Σε μια καινούργια online έρευνα του Velton με δείγμα 1000 ανθρώπων φαίνεται ότι τα κατοικίδια σκυλιά πλέον αντιμετωπίζονται ισότιμα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Το 60% πιστεύει ότι τα σκυλιά στις δικές τους οικογένειες είναι πιο σημαντικά απ’ ότι ήταν στις οικογένειες των γονιών τους, δηλαδή  όταν οι ίδιοι ήταν μικροί. Είναι πλέον εκπληκτικό ότι το 54% των ανθρώπων του δείγματος θεωρεί τον εαυτό τους ως “γονέας κατοικίδιων” παρά ως “κάτοχος κατοικίδιου”.

Τα κυρίως ευρύματα της έρευνας..

Το κυρίως εύρημα της έρευνας είναι ότι οι οικογένειες εξισώνουν τα κατοικίδια τους με τα παιδιά τους. Το 58% αυτοαποκαλούνται αναφερόμενοι στα σκυλιά τους ως “μπαμπάδες” ή “μαμάδες”, ενώ το 35% αποκαλούν τα κατοικίδια τους “γιέ μου” ή “κόρη μου”

Για το «77% των κατόχων κατοικίδιων τα θέματα των σκυλιών τους μονοπωλούν τις καθημερινές τους συζητήσεις. Μες το σπίτι τα κατοικίδια απολαμβάνουν προνόμια όπως την δική τους καρέκλα, καναπέ κρεβάτι αλλά και υποβάλλονται σε υποχρεώσεις όπως πειθαρχεία ακριβώς όπως τα παιδιά της οικογένειας.

Το 61% των γονέων κατοικίδιων γνωρίζουν ή γιορτάζουν τα γενέθλια των σκύλων τους αγοράζοντας μάλιστα κάποιο δώρο και τρώγοντας μαζί το κυρίως γεύμα της περίστασης.

Το 23% των γονέων κατοικίδιων «συντηρεί» album με φωτογραφίες των σκυλιών και το 71% παραδέχεται ότι έχει τουλάχιστον φωτογραφία του κατοικίδιου.

Οι λόγοι της αλλαγής της συμπεριφοράς της οικογένειας προς τα σκυλιά και η υιοθέτηση της αντιμετώπισης ως “κανονικά” παιδιά σύμφωνα με την έρευνα είναι ότι πλέον πολλά ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά καθώς και επίσης το ότι τα παιδιά σε νεαρές ηλικίες φεύγουν από το σπίτι για σπουδές ή απλά για να ξεκινήσουν τη δική τους ζωή. Σ’ αυτές τις περιπέτειες τα σκυλιά εξυπηρετούν στη κάλυψη αυτής της ανάγκης των γονέων.

σχέση παιδιών κατοικιδίων κατοικίδια παιδιά

πηγή

loading...
Shares 36

Σχόλια


Read more:
Close