Μενού

Άνδρας Πουλάει Παλιοσίδερα Εδώ Και 27 Χρόνια Για Να Ταΐζει Αδέσποτες Γάτες Κάθε Μέρα (Pics)

Shares 0

Αδέσποτες Γάτες: Πρόκειται για τον Γουίλι Ορτίθ από το East Hartford του Κονέκτικατ. Μια ακόμα κοπιαστική μέρα τελειώνει γι’ αυτόν μέσα στους δρόμους, όπου ο Ορτίθ μάζευε παλιοσίδερα στο γέρικο βαν του για να τα πουλήσει στη συνέχεια! Αλλά πλέον είναι 7 το απόγευμα και αυτή η ώρα είναι ιερή! Ο Ορτίθ σταματάει ό,τι κάνει και πηγαίνει στο πίσω μέρος ενός γκαράζ αυτοκινήτων για να συναντηθεί με μερικούς τετράποδους φίλους.

 

Εκτός από όλα αυτα τα παλιοσίδερα, ο 75χρονος Ορτίθ μεταφέρει και μεγάλη ποσότητα γατοτροφής και η άφιξή του στον χώρο σημαίνει την έναρξη ενός πανηγυριού από 10 γάτες που, με υψωμένες ουρές, τον καλωσορίζουν και τρίβονται στα πόδια του. Προφανώς τον περίμεναν πώς και πώς!

Αααα, σε τούτο το σημείο θυμήθηκα και την ιστορία του υπέροχου ανθρώπου στο Αλέπι της Συρίας που έμεινε στην εμπόλεμη ζώνη για να φροντίσει.. 200 γάτες!!! Βρείτε την ιστορία του ΕΔΩ.

Επανερχόμαστε στο θέμα μας! Ο μεσιέ Ορτίθ είναι μετανάστης από το Πουέρτο Ρίκο και έκανε πολλές και διάφορες δουλειές, όπως οδηγός σχολικού λεωφορείου, μηχανικός σε νοσοκομείο και άλλες! Αλλά τελικά στράφηκε στη συλλογή και πώληση παλιοσίδερων που του προσφέρουν αρκετά για να ζήσει και να θρέψει τους αγαπημένους φίλους του, τις αδέσποτες γάτες! Και προφανώς στο σπίτι του θα βρείτε κατά βάση δύο πράγματα: παλιοσίδερα και παλέτες με τροφή γάτας!

Αναρωτιέστε γιατί το κάνει αυτό ο φίλος Γουίλι; Εκείνος έχει μια απάντηση: «Το κάνω γιατί ξέρω ότι σε κανέναν δεν αρέσουν οι γάτες. Τις βλέπω και βλέπω ότι χρειάζονται βοήθεια»!

Πότε ξεκίνησε όλο αυτό; Το μακρινό 1995, ο Γουίλι, καθώς περνούσε από το συγκεκριμένο γκαράζ, είδε μια πεινασμένη γατούλα να τρίβεται σε έναν περαστικό που δεν της έδινε καμία σημασία! Αυτό το θέαμα συγκλόνισε τον φίλο μας, ο οποίος αποφάσισε ότι καμία γάτα δε θα έμενε πεινασμένη και αβοήθητη, όσο περνούσε από το χέρι του!

Ο Ορτίθ λέει: «Οι άνθρωποι απωθούσαν το πεινασμένο γατάκι και μπορούσα να καταλάβω ότι χρειαζόταν βοήθεια. Είπα λοιπόν στον Κύριο (σ.σ. τον Θεό ντε): «Ξέρω ότι αυτές οι γάτες δεν μπορούν να καταλάβουν την προφορά μου, αλλά πρέπει να κάνω κάτι»!

Και έτσι άρχισε να ταΐζει τις γάτες πίσω από το νοσοκομείο του Hartford ενώ δούλευε εκεί και όταν ένας από τους συναδέλφους του είδε τι έκανε, πρόσφερε 40 δολάρια για τον ιερό σκοπό του Γουίλι! Ο Ορτίθ άρχισε σιγά σιγά να ταΐζει γάτες σε όλη την πόλη. Η δράση του δεν πέρασε απαρατήρητη από τις τοπικές ομάδες φροντίδας ζώων και έσπευσαν να τον βοηθήσουν με συμβουλές, καθώς και να προωθήσουν το έργο του, ώστε να βρεθούν και άλλες χορηγίες!

«Οι άνθρωποι με ρωτούν γιατί τις ταΐζω κάθε μέρα ή μου λένε ότι τις ταΐζω πάρα πολύ. Εσείς τρώτε τρεις φορές τη μέρα, σωστά; Εκείνες τρώνε μόνο μία φορά κάθε 24 ώρες», εξηγεί ο Γουίλι!

Ο Ορτίθ, κινούμενος από τη συμπόνια προς τα μικρά αιλουροειδή κάνει 14 στάσεις κάθε μέρα στο East Hardford, στο Clay Arsenal και στο Upper Albany, φροντίζοντας πλέον ούτε λίγο ούτε πολύ 70 γάτες (τιιιι μου θυμίζει αυτό;). Είναι αναμφίβολο ότι ο Γουίλι έχει σώσει πολλές ζωές γατών στο Hartford και όσο ζει, δε φαίνεται να σκοπεύει να σταματήσει να τις φροντίζει!

Ας απολαύσουμε και μερικες φώτος από την δράση του:

 
Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close