Μενού

Ακτιβιστές φιλόζωοι μάρκαραν το σώμα τους με πυρωμένο σίδερο (Βίντεο)

Shares 22

φιλόζωοι Μια επίπονη διαμαρτυρία, «πράξη αλληλεγγύης», πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος

Το όνομά του είναι «269 Life Greece»,  και όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ακτιβιστικού φιλοζωικού κινήματος, ο αριθμός που επέλεξαν δεν είναι τυχαίος. Είναι ακριβώς αυτός που επέλεξε και η βιομηχανία γάλακτος να δώσει σε μια αγελάδα, ώστε να την μετατρέψει σε ένα από τα 150 δισ. ανώνυμα απρόσωπα θύματα, τα σώματα των οποίων χρησιμοποιούν οι άνθρωποι εξαιτίας του εγωισμού, της αδιαφορίας και της απληστίας τους.

Τα μέλη του κινήματος, βρέθηκαν το προηγούμενο Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος και  μαρκαρίστηκαν με πυρωμένο σίδερο ως «πράξη αλληλεγγύης και διαρκούς υπενθύμισης των δεινών που βιώνουν τα ζώα στα χέρια των ανθρώπων».

Στόχος τους για την τολμηρή αυτή κι επίπονη διαμαρτυρία δεν ήταν άλλος από το να ευαισθητοποιήσουν όπως αναφέρουν τον κόσμο. «Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε συμπόνια για όλα αυτά τα φοβισμένα και βασανισμένα ζώα που τα ουρλιαχτά του φόβου και του πόνου τους ακούγονται μόνο μέσα στους αιματοβαμμένους τοίχους των σφαγείων» ανέφεραν τα μέλη.

Το κίνημα 269life άρχισε να δραστηριοποιείται τον Φεβρουάριο του 2014 στην Αθήνα, «από άτομα τα οποία διακατέχονται από το όραμα της ολικής απελευθέρωσης των ζώων». Όσον αφορά στην ιστορία του, ανάγεται στις 2 Οκτωβρίου 2012, «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Φάρμας», ημέρα κατά την οποία, στην Πλατεία Ράμπιν στο κέντρο του Τελ Αβίβ (Ισραήλ), ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποίησαν «μια πράξη αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης υπέρ των ζώων που γίνονται θύματα της εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο».

Όπως εξηγούν στην ιστοσελίδα τους η εκστρατεία Σεβάσου τη Ζωή – Respect Life πραγματοποιήθηκε από τον Φεβρουάριου του 2015 και συνεχίστηκε μέχρι την 26η Σεπτέμβρη όπου και κορυφώθηκε με εκδηλώσεις σε περισσότερες από 80 πόλεις στον κόσμο. Οι ακτιβιστές έκαναν branding (μαρκαρίστηκαν) με ένα καυτό χάλυβα, με τον ίδιο τρόπο που μαρκάρονται τα εκτρεφόμενα ζώα στις βιομηχανίες όλου του κόσμου. Ο αριθμός 269, ο οποίος μέσω του πυρωμένου χάλυβα αποτυπώθηκε στο δέρμα τους, ήταν ο καθορισμένος αριθμός που είχε ένα μοσχάρι σε μια γαλακτοκομική μονάδα παραγωγής του Ισραήλ.

Προσοχή σκληρές εικόνες

newsbeast.gr

Shares 22

Σχόλια


Read more:
Close