Μενού

Αγρότης βρήκε σκελετό από μαμούθ στο χωράφι του! (Εικόνες)

Shares 13

μαμούθ Οι επιστήμονες ανέσυραν σήμερα έναν εξαιρετικά καλοδιατηρημένο σκελετό μαμούθ στο Μίσιγκαν, ο οποίος ανακαλύφθηκε από έναν αγρότη που καλλιεργούσε σόγια στο χωράφι του.

μαμούθ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, o James σκάβοντας το χωράφι του συνάντησε εμπόδιο και αρχικά σκέφτηκε πως είχε ανακαλύψει κάποιον θαμμένο φράκτη.

μαμούθ

Όσο όμως συνέχισε να σκάβει για να δει τι υπήρχε θαμμένο στη γη του αποδείχθηκε ότι αυτό που νόμιζε πως ήταν φράκτης ήταν τα οστά από τα πλευρά ενός μαμούθ.

μαμούθ

Οι παλαιοντολόγοι που έφτασαν στο σημείο για να εξετάσουν τα ευρήματα έμειναν ενθουσιασμένοι από τα τμήματα ενός σκελετού που βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση. Μια πολύ προσεκτική επιχείρηση ανάσυρσης των οστών απεκάλυψε όλο το σκελετό ο οποίος μεταφέρθηκε σε εργαστήρια και μελετάται.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το ζώο θα πρέπει να πέθανε πριν από περίπου 11.000 χρόνια. Αυτό που οι επιστήμονες θέλουν τώρα αν επιβεβαιώσουν είναι κατά πόσον επαληθεύεται ή όχι η εκτίμηση πως ίσως να είχε σκοτωθεί ή έστω αποθηκευτεί σαν τροφή από ανθρώπους της εποχής.

huffingtonpost.com

 

Shares 13

Σχόλια


Read more:
Close