Μενού

Αυτό το γλυκό μωράκι πάντα αρχίζει να Τρέχει για να μην πέσει για ύπνο. Δείτε όμως την εκπληκτική αντίδραση της μητέρας του!

Shares 152

πάντα μωρό πάντα Υπάρχει κάτι μαγικό στα πάντα. Αυτά τα μαλλιαρά ασπρόμαυρα ζωάκια έχουν τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων από πολύ καιρό. Ίσως λόγω της ευγενικής τους φύσης ή των παχουλών σωμάτων τους, αλλά ότι κι αν είναι, οι άνθρωποι τα αγαπούν και δεν τα χορταίνουν.

Πρόσφατα, χάρη στις προσπάθειες προστασίας και τη διπλωματία, η Κίνα στέλνει τα πάντα σε διάφορες χώρες σαν μέρος ενός προγράμματος ανταλλαγής. Όποτε έρχεται ένα πάντα σε ένα ζωολογικό κήπο μιας χώρας, το υποδέχονται πάντα με ενθουσιασμό.

Κατασκευάζονται ειδικοί χώροι για να τα φιλοξενήσουν, και μια ομάδα εξειδικευμένων εκπαιδευτών και κτηνιάτρων τα φροντίζουν.

Έτσι έγινε και το 2008 στο ζωολογικό κήπο της Ταϊπέι στην Ταϊβάν, όταν έλαβαν δύο πάντα, ένα αρσενικό με το όνομα Tuan Tuan και ένα θηλυκό με το όνομα Yuan Yuan. 5 χρόνια αργότερα, με τη βοήθεια τεχνητής γονιμοποίησης, το ζευγάρι μπόρεσε να κάνει παιδί.

Η Yuan Yuan γέννησε τη Yuan Zai, ένα γλυκό και υγιές κοριτσάκι, το καλοκαίρι του 2013. Στο βίντεο βλέπουμε το μωράκι με τη μητέρα του, η οποία μασουλάει λίγο μπαμπού. Από ότι φαίνεται, η Yuan Yuan νόμιζε ότι το μωρό της είχε πέσει για ύπνο, αλλά το μικρούλι ήταν ξύπνιο και τριγυρνούσε στα δωμάτια του περιφραγμένου του χώρου στο ζωολογικό κήπο.

Τελικά, το πιάνει η μαμά του, όταν εκείνο χώνει το κεφαλάκι του στο δωμάτιο όπου βρίσκεται εκείνη. Η Yuan Yuan σηκώνεται αμέσως πάνω και παίρνει το κοριτσάκι για να το βάλει για ύπνο! Η σκηνή είναι πολύ γνωστή… Η μαμά κάνει ότι μπορεί για να το βάλει για ύπνο και όπως όλα τα παιδιά, η Yuan Zai δεν θέλει να πάει.

Είναι υπέροχο να βλέπεις αυτή τη μαμά να νοιάζεται τόσο για το μωρό της και να ακολουθεί τα ένστικτά της. Σήμερα, τα πάντα απειλούνται και έχουν ταξινομηθεί σαν είδος υπό εξαφάνιση. Ένας λόγος για τον οποίο είναι τόσο ευάλωτα, είναι επειδή ζουν μόνο σε μερικές ορεινές περιοχές της Κεντρικής Κίνας.

Αυτές οι περιοχές είναι συνεχώς αναπτυσσόμενες, και οι αγρότες και οι υπόλοιπες βιομηχανίες ‘καθαρίζουν’ τη γη και τα δάση. Κανείς δεν ξέρει σίγουρα πόσα πάντα ζουν στη φύση και οι εκτιμήσεις λένε ότι πρέπει να είναι περίπου 1.500-3.000.

Οι προσπάθειες προστασίας από τους ζωολογικούς κήπους γίνονται όλο και πιο ζωτικής σημασίας για να συνεχιστεί η ανάπτυξη και η ύπαρξη υγιών πάντα, και η Yuan Yuan και η Yuan Zai είναι ζωντανή απόδειξη του πόσο καλά λειτουργούν αυτά τα προγράμματα.

Shares 152

Σχόλια


Read more:
Close