animalplanet.gr | Κατοικίδια & Ζώα

Αυτές είναι οι τρεις νέες φυλές σκύλων που αναγνωρίστηκαν επισήμως στις ΗΠΑ

Το Westminster Kennel Club Dog Show, o διασημότερος και πιο έγκριτος διαγωνισμός κυνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε φέτος τρεις νέες φυλές στην επίσημη λίστα του ενώ ετοιμάζεται για την ετήσια εκδήλωση του. Η εισαγωγή των νέων φυλών στην φετινή έκθεση ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο χώρο της επίδειξης στη Νέα Υόρκη ενώ ο διαγωνισμός θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Περισσότερα από 2.800 σκυλιά αναμένεται φέτος να διαγωνιστούν στην ευκινησία, την υπακοή και τα χαρακτηριστικά της φυλής τους. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως η λίστα με τα σκυλιά που κάθε χρόνο ανανεώνεται αποτελεί «κόκκινο πανί» για οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των ζώων. Αρκετοί ακτιβιστές υποστηρίζουν πως η λίστα προωθεί και ευθύνεται για ακραίες και εξαντλητικές διασταυρώσεις και πως στρέφει τους ανθρώπους μακριά από τα ημίαιμα σκυλιά που δεν ανήκουν σε κάποια αναγνωρισμένη φυλή.
Οι τρεις νέες φυλές:
Το αμερικανικό άτριχο τεριέ – Ένα νευρικό, μικρό σκυλί ιδανικό για τους πάσχοντες από αλλεργία που θεωρείται εξαιρετικά δραστήριο και χαρακτηρίζεται από μεγάλη περιέργεια.
Το Sloughi – Μεσαίου μεγέθους αθλητικό κυνηγόσκυλο με κοντό, λείο τρίχωμα. Η φυλή αναπτύχθηκε στη Βόρεια Αφρική για κυνήγι. Τα ζώα μπορούν να συνδεθούν με τους ιδιοκτήτες τους, αλλά κρατούν απόσταση από τους ξένους.
 Το Pumi – Μια αρχαία. ουγγρική φυλή τσοπανόσκυλων. Πρόκειται για ένα χαριτωμένο και δυνατό σκυλί που εκπαιδεύεται εύκολα και του αρέσει να ικανοποιεί τον ιδιοκτήτη του.
Πηγή: www.lifo.gr