Μενού

Τοποθετήθηκαν οι πρώτες ταΐστρες και ποτίστρες για τ’ αδέσποτα ζώα στο Δήμο Τρίπολης μετά από πρωτοβουλία πολιτών (Εικόνες)

Shares 1K

Αδέσποτα Σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης μια μικρή ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών τοποθέτησε τις δύο από τις δεκαπέντε ταΐστρες και ποτίστρες που έχει προμηθευτεί ο Δήμος για τ’ αδέσποτα ζώα δίπλα από το Μαλλιαροπούλειο  Δημοτικό Θέατρο και μπροστά στα Δικαστήρια της πόλης.

Με αφορμή την περίφραξη του σιντριβανιού στην πλατεία Πετρινού όπου πίνανε νερό τα ζώα της περιοχής οι συγκεκριμένοι πολίτες ζήτησαν από το Δήμο να τους παραδώσει τις ταΐστρες και ποτίστρες που κρατά εδώ και καιρό στις αποθήκες του για να τις τοποθετήσει σε καίρια σημεία της πόλης.

Ο Δήμος τους παρέδωσε τις 2 από τις 15 ταΐστρες και ποτίστρες, οι οποίες τοποθετήθηκαν από τους πολίτες σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένος αριθμός αδέσποτων. Η τοποθέτηση τους είναι προσωρινή  προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα επιλεγμένα σημεία είναι τα καταλληλότερα για την ομαλή συμβίωση των αδέσποτων ζώων με τους πολίτες και επιχειρηματίες των περιοχών.

Αδέσποτα

Η ομάδα των πολιτών που πήρε αυτή την πρωτοβουλία αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε τα ακόλουθα: «Εν όψει γιορτών και με αφορμή την περίφραξη του σιντριβανιού στην πλατεία Πετρινού όπου πίνανε νερό τα αδέσποτα σκυλάκια της πλατείας, ομάδα πολιτών σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης τοποθέτησαν 2 ταΐστρες και ποτίστρες σε κεντρικά σημεία της πόλης. Μια δεξιά από το Μαλλιαροπούλειο και μια μπροστά από τα δικαστήρια. Η επιλογή των σημείων έγινε σύμφωνα με την πυκνότητα των ζώων σε αυτά τα σημεία.

 

Αδέσποτα

Η τοποθέτηση έγινε πιλοτικά και προσωρινά προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του σημείου ως προς τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης κι εντοπισμού από τα ζώα και φυσικά η δεκτικότητα του κοινού και η αποφυγή προβλημάτων στους πολίτες και επιχειρηματίες της πόλης. Ο Δήμος διαθέτει συνολικά 15 ταΐστρες και ποτίστρες όπου θα τοποθετηθούν μόνιμα αφού πρώτα συζητηθεί και εγκριθεί το σχέδιο από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Αδέσποτα

Σε συνομιλία με επιχειρηματίες γύρω από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, ήταν δεκτικοί και συνεργάσιμοι με αυτή την κίνηση. Το σημείο είναι προσωρινό και περιμένουμε παρατηρήσεις πολιτών που θα μας βοηθήσουν στην επιλογή του τελικού, κατάλληλου σημείου για την ομαλή συμβίωση όλων σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες, φοβίες, κτλ όλων. Εφιστούμε την προσοχή και την αρωγή των πολιτών για την αποφυγή καταστροφής των ταϊστρών και ποτίστρων και εννοείται την ορθή χρήση τους.

Η πρωτοβουλία ήταν από απλούς πολίτες της πόλης ευαισθητοποιημένοι λόγω των συχνών περιστατικών με φόλες στην πόλης μας αλλά και λόγω του αυξανόμενου -ανεξέλεγκτα -αριθμού των ζώων. Ευχαριστούμε τον Δήμο για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα μας. Οι τροφές παρέχονται από τους πολίτες που κινητοποιήθηκαν και περιμένουμε να εγκριθεί αντίστοιχο κονδύλιο στο επόμενο συμβούλιο του Δήμου. Ευελπιστούμε και εισφορές σε τροφή και από άλλους πολίτες».

istoriesadespoton.gr

Shares 1K

Σχόλια


Read more:
Close