Μενού

21 παιχνιδιάρικες γατίσιες ράτσες (με φωτογραφίες)

Shares 0

Όταν οι άνθρωποι επιλέγουν μία γάτα, ένα από τα πιο διάσημα χαρακτηριστικά που αναζητούν σε αυτήν είναι το πόσο παιχνιδιάρα είναι. Όλοι προτιμούν ένα γατάκι που θα παίζει μαζί τους σε σχέση με ένα που τρέχει και κρύβεται από αυτούς κάτω από το κρεβάτι, αλλά με παραπάνω από 70 ράτσες, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιες είναι οι πιο παιχνιδιάρες: έτσι κάναμε εμείς αυτή τη δουλειά για σένα.

Ψάξαμε όλες τις ράτσες και μιλήσαμε με αρκετούς ιδιοκτήτες γάτων για να δημιουργήσουμε μία λίστα με παιχνιδιάρικες ράτσες για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε. Σας παρέχουμε μία φωτογραφία για κάθε ράτσα και μία σύντομη περιγραφή για να συνεχίσετε την έρευνα αν ενδιαφέρεστε.

Συνεχίστε να διαβάζετε, ενώ, εμείς ψάχνουμε για εμφάνιση, εύρος ζωής, ταπεραμέντο και, περισσότερα για να κάνετε μία σωστή επιλογή.

 • Σιαμέζ

Η πιο αξιόλογη γάτα για την αρχή, εφόσον αυτή η φιλική γάτα είναι μαζί μας από τους αρχαίους χρόνους. Αυτή η γάτα έχει χρώμα στο πρόσωπο, την ουρά και τα πόδια, αλλά η γούνα τους στην πλάτη και το στομάχι είναι συχνά άσπρα λόγω μιας μορφής αλμπινισμού που περιλαμβάνεται στα γονίδιά τους. Αυτές οι γάτες είναι ισχνές, μυώδεις και ευκίνητες –έτσι αγαπούν να παίζουν παιχνίδια σκαρφαλώνοντας και κυνηγώντας.

 • Κόρνις Ρεξ

Είναι μία μοναδική γάτα με σχεδόν καθόλου μαλλί. Το σώμα της έχει ένα λεπτό κάλυμμα στο κάτω μέρος, που ποικίλλει σε διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με την προτίμησή σας. Αυτή η γάτα είναι γνωστή για τη διάθεσή της για παιχνίδι προκειμένου να κρατηθεί ζεστή. Αυτές οι γάτες, επίσης, λατρεύουν να κοιμούνται στην αγκαλιά σας και να πηδάνε στο κρεβάτι μαζί σας, ενώ, κοιμάστε. Αυτές οι γάτες προτιμούν να κυνηγάνε παιχνίδια και, τους αρέσει να πηγαινοέρχονται –έτσι είναι οι κατάλληλες όταν έχετε ιδίως παιδιά.

 • Turkish Angora

Αυτή η γάτα είναι μια πολύ διάσημη επιλογή όταν έχετε παιδιά στο σπίτι. Αυτή η γάτα έχει μακρύ κι απαλό τρίχωμα, ενώ, της αρέσουν οι αγκαλιές. Της αρέσει να τραβάει την προσοχή των ιδιοκτητών και, είναι γενικά πολύ χαλαρή, έτσι δεν φοβάται συχνά από ξένους και θορυβώδη παιδιά. Συναντάται συνήθως σε ένα από τα τέσσερα χρώματα: μαύρο, μπλε, κόκκινο και κρεμώδες, ανακατεμένο με άσπρο και της αρέσει να παίζει με τσαλακωμένο χαρτί και catnip παιχνίδια.

 • Ιαπωνική bobtail

Η ιαπωνική Bobtail είναι μια μοναδική γάτα, με την έννοια ότι έχει μια κοντόχοντρη ουρά. Αυτές οι γάτες είναι εύκολα διακριτές και συχνά ελκύουν την προσοχή των παιδιών. Ενώ, μπορεί να μοιάζουν σαν να υποφέρουν από κάποιο ατύχημα, οι κοντές ουρές τους προέρχονται από τα γονίδιά τους και, αυτές οι γάτες είναι υγιείς, έξυπνες και ενεργητικές. Αυτές οι αξιαγάπητες και τρυφερές γάτες αγαπούν να κυνηγούν αντικείμενα και να ειδικεύονται στο λύσιμο παζλ για να κερδίσουν το φαγητό τους.

 • Σέλκιρκ Ρεξ

Είναι μία ελκυστική ράτσα που συχνά μοιάζει σαν να έχει τα χάλια της με διάστικτο ή σταχτί τρίχωμα, παρόλο που μπορείτε να τις βρείτε σε πολλές ποικιλίες χρώματος και είδους. Αυτές οι γάτες είναι φιλικές, τα πηγαίνουν καλά με άλλα κατοικίδια αν αφεθούν μόνες και, ζουν περίπου 15 χρόνια με λίγα προβλήματα υγείας. Αυτή η γάτα λατρεύει να κυνηγάει το λέιζερ και να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες. Αν δεν έχετε σκαλιά στο σπίτι σας, αυτή η γάτα μπορεί να ξοδέψει την ενέργειά της πηδώντας στις καρέκλες και άλλα έπιπλα.

 • Μπούρμα

Η Μπούρμα είναι μία φουντωτή, τρυφερή ράτσα, που είναι διαθέσιμη σε ποικίλα χρώματα και σχήματα. Αυτές οι γάτες αγαπούν ο παιχνίδι και απολαμβάνουν να παίζουν με μία τσαλακωμένη μπάλα χαρτί για ώρες. Λατρεύει τα κάτνιπ παιχνίδια και να κυνηγάει το λέιζερ. Προτιμούν να είναι μόνες τους –χωρίς άλλο κατοικίδιο-, αλλά δεν είναι επιθετικές.

 • Havana Brown

Όπως υπαινίσσεται το όνομα, αυτή η γάτα έχει πάντα σκοτεινό χρώμα, χωρίς κάποιο στοιχείο άσπρου χρώματος στο δέρμα της. Αυτές οι γάτες έχουν μακριά αυτιά και, δείχνουν να ωριμάζουν πιο αργά από τις άλλες γάτες –μένουν έτσι περισσότερο νέες με ενέργεια και όρεξη για παιχνίδι. Οι γάτες αυτές είναι δρομείς, οπότε το παιχνίδι με το λέιζερ προτείνεται αδιαμφισβήτητα. Θα φέρνουν πίσω μπάλες χαρτιού αν της πετάτε.

 • Μανξ

Άλλη μια γάτα με κομμένη ουρά. Είναι λίγο πιο παχουλή και γεροδεμένη από τις ιαπωνικές Bobtail γάτες και είναι συχνά παράδοξα βαριά για το μέγεθός της. Το μόνο κακό στοιχείο είναι ότι είναι ευάλωτες σε κάποιο πρόβλημα καρδιάς που μπορεί να βάλει τέλος στη ζωή τους σε μικρή ηλικία, αλλά, αν τα καταφέρει και βγει αλώβητη, μπορεί να φτάσει έως και τα 20 χρόνια. Αυτές οι γάτες αγαπούν να παίζουν με τα παιχνίδια και θα σας φέρουν ένα όταν έχουν όρεξη για παιχνίδι.

 • Γάτα Μπουρμίλα

Είναι μία σχετικά νέα ράτσα που έχει τις αρχές της το 1980 περίπου. Είναι μία εξαιρετική επιλογή για ανθρώπους που ζουν σε διαμέρισμα, επειδή, είναι ήρεμη και, έχει μη εκρηκτικό ταπεραμέντο. Μην αφήσετε την ήρεμη φύση της να σας ξεγελάσει παρόλα αυτά –αυτές οι γάτες αγαπούν το παιχνίδι και είναι πολύ καλές στο να λύνουν παζλ.

 • Αβησσυνίας

Οι γάτες Αβησσυνίας έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ σώματος και μια διαπεραστική ματιά που οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν ελκυστικά. Οι γάτες αυτές είναι πολύ εξωστρεφείς και, είναι η χαρά της ζωής στα πάρτι, χωρίς να φοβάται τους καλεσμένους και να κρύβεται, όπως, οι άλλες γάτες. Τους αρέσει να ασκούνται στο κυνήγι γι’ αυτό θα παραμονεύουν πολλές φορές εσάς για να πηδήξουν εν τέλει πάνω σας –το ίδιο θα κάνει ακόμη με τα παιχνίδια της. Το μόνο αρνητικό με αυτή τη ράτσα είναι ότι ζουν περίπου μόνο 12 χρόνια, που είναι αρκετά λιγότερα χρόνια σε σχέση με τις άλλες γάτες.

 • Sphynx

Η γάτα αυτή είναι ευδιάκριτη, διότι, δεν έχει καθόλου τρίχωμα. Ενώ, αυτές οι γάτες μοιάζουν κακές, στην πραγματικότητα είναι πολύ φιλικές και, η συνεχής αναζήτηση για ζεστασιά θα τις οδηγήσει αδιακρίτως στην αγκαλιά ή τα χέρια σας. Τους αρέσει να παίζουν με μπάλες και κάτνιπ παιχνίδια, όχι, όμως, και να τρέχουν. Επίσης, αγαπούν να λύνουν παζλ και να εντυπωσιάζουν τους φίλους σας.

 • Ντέβον Ρεξ

Η Ντέβον Ρεξ είναι μία γάτα με σχεδόν καθόλου τρίχωμα και, μοιάζει με τη ράτσα Selkirk. Είναι η πιο γνωστή από τις ποικιλίες Ρεξ και είναι διαθέσιμη σε πολλές ποικιλίες χρωμάτων και είδους. Είναι πολύ δραστήρια και της αρέσει να παίζει με το λέιζερ και κάτνιπ παιχνίδια. Είναι έξυπνη και της αρέσει να ανοίγει πόρτες και ντουλάπια αν θέλει κάτι ή απλά για να τραβήξει την προσοχή σας.

 • Μπένγκαλ

Η Μπένγκαλ είναι μοναδική ράτσα, γιατί, είναι η μόνη που φέρει τα ροζετοειδή σημάδια που τη χαρακτηρίζουν. Αυτές οι γάτες είναι μυώδεις και τείνουν να είναι πιο μεγάλες από άλλες ράτσες. Της αρέσει να παίζει και δεν φοβάται τα άλλα ζώα, με αποτέλεσμα να παραμονεύει και να ορμάει σε αυτά για να εξασκηθεί στο κυνήγι. Άνθρωποι και σκύλοι θα είναι τα «θύματα» αυτού του παιχνιδιού συχνά, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα και με άλλες γάτες.

 • Turkish Van

H Turkish Van είναι άλλη μία γάτα με χαρακτηριστικό τρίχωμα που συναντάται μόνο σε αυτήν. Σχεδόν ολόκληρη είναι άσπρη με λίγο χρώμα μόνο στο κεφάλι και την ουρά. Αυτές οι γάτες είναι πολύ παιχνιδιάρες και τους αρέσει να ξαπλώνουν και να σας περιμένουν να τους τρίψετε την κοιλίτσα. Της αρέσει, επίσης, να κυνηγάει το λέιζερ και είναι πολύ φιλικοί με τις άλλες γάτες. Είναι, επίσης, περίεργη και της αρέσει να στέκεται στα πόδια σας όποτε κάνετε κάτι στο σπίτι σας.

 • Μάντσκιν

Η συγκεκριμένη γάτα μένει για πάντα μικρή σαν γατάκι. Έχει πάρα πολλή ενέργεια και της αρέσει να κυνηγάει το λέιζερ και να παίζει με τις χάρτινες μπάλες για ώρες. Της αρέσει ακόμη να την κουβαλάτε και, είναι πολύ τρυφερή –τρίβεται συχνά στα πόδια σας για να την κανακέψετε. Είναι διαθέσιμη σε πολλά χρώματα και τα πάει καλά με τις υπόλοιπες γάτες.

 • Burmese

Η Μπυρμέζ έχει σχέση με τη Σιαμέζ γάτα κι έχει μια γαλήνια προσωπικότητα –τα πηγαίνει καλά με άλλες γάτες. Είναι αρκετά έξυπνη για να σας φέρνει πίσω την μπάλα και να λύνει παζλ. Έχει μακρύ εύρος ζωής και, το τρίχωμά της έχει αυτά α χρωματιστά σημεία που συναντώνται στις Σιαμέζ.

 • Maine Coon

Η Maine Coon είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος οικόσιτη γάτα. Μπορεί συχνά να ζυγίζει παραπάνω από είκοσι λίβρες και είναι διαθέσιμη σε αρκετά χρώματα, όπως, το μαύρο, το άσπρο, το κόκκινο, το μπλε, το κρεμώδες κ.τ.λ. Παρά το τεράστιο μέγεθος της, η γάτα αυτή είναι από τις πιο ευγενικές και τρυφερές ανάμεσα στις γάτες. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι μοιάζει με σκύλο, διότι της αρέσει να ακολουθάει το ιδιοκτήτη και συχνά περιμένει στην πόρτα όταν εσείς λείπετε. Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτής της γάτας είναι ότι της αρέσει να χτυπάει το κεφάλι της με αυτό του ιδιοκτήτη ως ένδειξη στοργής. Είναι πολύ παιχνιδιάρες και τους αρέσει να κρύβουν τα παιχνίδια όταν εσείς κοιμάστε.

 • Γάτα Μπαλί

Η γάτα αυτή, επίσης, έχει σχέση με τη Σιαμέζ και διαθέτει τα ίδια χρωματιστά στίγματα στο τρίχωμά της. Είναι η πιο μακρόβια γάτα, καθώς, φτάνει μέχρι τα 22 σχεδόν χρόνια –μεγαλώνει επίσης πιο αργά και, συχνά μένει περισσότερο γατάκι. Είναι, επίσης, ακροβατικές και, της αρέσουν παιχνίδια που της επιτρέπουν να σκαρφαλώνει, να τρέχει και να πηδάει.

 • Σιβηρική

Η Σιβηρική γάτα είναι μια εξαιρετική επιλογή για κατοικίδιο. Έχει παχύ και πυκνό τρίχωμα που υπάρχει σε πολλών ειδών χρώματα και σχήματα. Είναι πολύ κοινωνική και είναι η πρώτη γάτα που θα καλωσορίσει έναν επισκέπτη. Είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρα και συχνά θα τη βρείτε να κυνηγάει το σπάγκο ή να βουτάει σε φούσκες.

 • Tonkinese

Η γάτα αυτή έχει κοντό τρίχωμα και σχετίζεται με τη Σιαμέζ και τη Μπυρμέζ. Η γάτα είναι πολύ τρυφερή και της αρέσει να φέρνει πίσω τα παιχνίδια  που πετάτε και να κυνηγάει το λέιζερ. Είναι πολύ έξυπνη και της αρέσει να κρύβεται κάτω από τα έπιπλα για να ξύνει ανυποψίαστους περαστικούς. Η περίεργη φύση τους θα τις κάνει πολλές φορές να εξερευνούν τη γύρω περιοχή, αλλά συχνά θα τη βρείτε να κάθεται ήρεμη στον καναπέ ή την καρέκλα.

 • Domestic Shorthair

Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει κάθε γάτα που δεν ανήκει σε μια συγκεκριμένη ράτσα, αλλά, είναι μείγμα από διαφορετικές ράτσες. Είναι πολύ εύκολο και φτηνό να αγοράσετε μία από αυτές. Παρόλο που δεν είναι καθαρή ράτσα, θα σας προσφέρει μία συντροφιά για 15-20 χρόνια. Είναι παιχνιδιάρες, όπως, όλες οι άλλες γάτες και μπορείτε να τη βρείτε σε περισσότερο από 300 είδη.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close