Μενού

10 παράξενα στοιχεία για τα ζώα που θα αλλάξουν το τρόπο με τον οποίο τα βλέπετε!

Shares 36

ζώα

Όταν μιλάμε για το ζωικό βασίλειο, το μυστήριο δεν είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό. Βέβαια, έχουμε εξερευνήσει ένα μικρό μέρος των ωκεανών της Γης, και υπάρχουν περισσότεροι οργανισμοί σε κάθε τετραγωνικό μέτρο που μπορούμε να ανιχνεύσουμε ακόμα, όμως νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα.

Αλλά υπάρχει μια ευκαιρία να ακούσετε 10 πράγματα που δεν ξέρατε για τα ζώα. Από το βουβάλι μέχρι τους γορίλλες, σας παρουσιάζουμε τα πιο παράξενα ασήμαντα στοιχεία που ο φυσικός κόσμος έχει να προσδώσει.

1 Τα δελφίνια δεν κοιμούνται.

ζώα

Άυπνα φιλαράκια, αναθαρρείτε. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε οργή να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι σας. Τα δελφίνια δεν κοιμούνται, εντελώς τουλάχιστον. Επειδή τα δελφίνια δεν αναπνέουν ανακλαστικά, όπως οι άνθρωποι, μπορούν να ξεκουράσουν μόνο ένα εγεκφαλικό ημισφαίριο. Αυτό τους κρατάει μακριά από το πνιγμό.

2 Οι πεταλούδες είναι στην πραγματικότητα αδαμάντινοι χαρακτήρες.

ζώα

Οι πεταλούδες δεν λαμβάνουν αρκετό αλάτι από τα λουλούδια γιαυτό πολλές φορές πίνουν δάκρυα. Προτιμούν να τριγυρνάνε γύρω από τις χελώνες γιατί είναι αργά ζώα ως γνωστόν, αλλά το πιο σκληρό της υπόθεσης είναι ότι παίρνουν από τους κροκόδειλους δάκρυα.

3 Οι σκίουροι φορούν άρωμα.

ζώα

Ενώ βάζουμε λίγο άρωμα πάνω μας για να προσελκύσουμε τους άλλους ανθρώπους, οι σκίουροι για να κρατήσουν τους κυνηγούς σε απόσταση »ποτίζουν» το σώμα τους τη μυρωδιά νερόφιδου. Τίποτα δεν απομακρύνει περισσότερο τον κόσμο από το να τον αφήνεις να πιστεύει ότι κυκλοφορείς δίπλα από το πτώμα φιδιού.

4 Οι κροκόδειλοι δεν γερνάνε.

ζώα

Οι κροκόδειλοι δεν χρειάζεται να αλειφθούν με 400 ευρώ κρέμα προσώπου για να μείνουν νέοι. Όλοι οι κροκόδειλοι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συνεχίζουν να ζουν και να πλησιάζουν στη αιωνιότητα. Δεν είναι φυσικά αθάνατοι, αλλά μπορούν εφόσον δεν τραυματίζονται ή μολύνονται να ζήσουν για έναν αιώνα.

5 Τα βουβάλια είναι δημοκρατικά.

ζώα

Ορισμένοι τύποι βουβαλιών ζουν σε μεγάλες αγέλες, και το να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των συνοδοιπόρων τους δεν είναι και μεγάλο κατόρθωμα. Κατά τη διάρκεια επιλογής για όλη την ομάδα οι θηλυκές ξαπλώνουν κοιτώντας προς μία κατεύθυνση, ξανασηκώνονται και πάλι ξαπλώνουν μετά.

6 Οι γορίλλες μπορούν να κολλήσουν κρυολογήματα και άλλες αρρώστιες, όπως οι άνθρωποι.

ζώα

Εδώ είμαστε αρνητές της εξέλιξης. Οι κοντινοί μας συγγενείς προσβάλλονται από την ίδια αρρώστια που υποφέρουμε εμείς οι ίδιοι.

7 Το άτομο που έδωσε στην αλεπού με το κόκκινο χρώμα την επιστημονική ονομασία της ήταν ένας ανόητος.

ζώα

Η κόκκινη αλεπού είναι βασικά ο Γουίλιαμ Κάρλος Ουίλιαμς του ζωικού βασιλείου, αφου είναι γνωστή στην επιστημονική κοινότητα με το όνομα Vulpes vulpes.

8 Μία ομάδα από κουκουβάγιες έιναι το κοινοβούλιο.

ζώα

Γιατί άμα πρόκειται να συναντήσεις μία ομάδα από ζώα να τρέχουν στη χώρα σου, μπορεί να είναι κουκουβάγιες.

9 Αν και δεν μπορούν να δουν τόσα χρώματα όσα οι άνθρωποι, τα σκυλιά είναι πιο διορατικά από τους ανθρώπους.

ζώα

10 Οι άνθρωποι, οι ελέφαντες και οι φάλαινες είναι τα μόνα ζώα που περνάνε εμμηνόπαυση.

ζώα

Γιατί ο κόσμος είναι άδικος και τίποτα δεν είναι δίκαιο.

Όπως φαίνεται τα ζώα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη αυτόν, είναι πιο πολύπλοκης φύσεως απ” ό,τι νομίζαμε.

animalplanet.gr

 

 

Shares 36

Σχόλια


Read more:
Close