Μενού

10 εντολές για όσους δεν αγαπούν τα ζώα!

Shares 112

1. Μην αποκαλείτε το αρσενικό κατοικίδιο «αυτή» και το αντίστροφο. Είναι ένας από τους κυριότερους λόγους ενόχλησης της οικογένειας τους. Μπορείτε απλά να ρωτήσετε το όνομα του κατοικίδιου!

2. Να περιλαμβάνεται τα κατοικίδια στα σχέδια σας. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να φέρουμε τα σκυλιά μας παντού αλλά θα χαιρόμαστε αν είμαστε προσκεκλημένοι σε εκδηλώσεις φιλικές για κατοικίδια.

3. Μην συμπεριφέρεστε με αηδία. «Θα αφήσετε το σκύλο να κοιμηθεί στο κρεβάτι;» Είναι κάτι που μπορούμε να καταλάβουμε στη φωνή σας. Επίσης όταν κάνετε το κατοικίδιο μας να φύγει μακριά σας. Και αυτό το καταλαβαίνουμε. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να καταλάβετε, δεν πιστεύουμε ότι τα κατοικίδια μας είναι βρώμικα και δύσοσμα.

4. Να είστε ευαίσθητοι. Αν ο σκύλος είναι άρρωστο ή η γάτα μόλις έκανε μια χειρουργική επέμβαση, το πιθανότερο είναι ότι δεν έχουμε τη διάθεση να δούμε μια ταινία ή να ακούσουμε τις λεπτομέρειες, σχετικά με τις πανέμορφες μπότες που αγοράσατε.

5. Μην παραβιάζετε τους κανόνες. Έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο και ενέργεια προκειμένου να εκπαιδεύσουμε τα κατοικίδια μας και δυστυχώς μερικές πράξεις, μπορούν να ανατρέψουν μια πολύ σκληρή δουλειά. Σεβαστείτε τους κανόνες που θέσαμε για τα κατοικίδια ζώα μας, και αν δεν είστε σίγουροι για το τι είναι αποδεκτό, απλά ρωτήστε.

6. Ρωτήστε πριν ταΐσετε το κατοικίδιο μας. Στα παλιά τα χρόνια ήταν σκόπιμο να τους πετάξει κανείς τα υπολείμματα από το γεύμα του, αλλά όχι πια. Τα κατοικίδια μπορεί να έχουν αλλεργίες, ευαισθησίες ή μερικά παραπανήσια κιλά. Αν θέλετε να γίνετε φίλοι με το σκύλο ή τη γάτα μας, μπορείτε να ρωτήσετε για να του δώσετε μια λιχουδιά.

7. Μην συμπεριφέρεστε στα ζώα σαν παιχνίδι. Μπορεί να είναι χαριτωμένα και για χάδια αλλά οι σκύλοι και οι γάτες δεν είναι εδώ για να σας διασκεδάσουν και μπορούν να τραυματιστούν εύκολα.

8. Κάντε ένα μικρό δώρο στο κατοικίδιο μας στις γιορτές. Επειδή οι πλειοψηφία μας τα θεωρεί μέλος της οικογένειας, δεν είναι ασυνήθιστο να τα ενσωματώνουμε στις οικογενειακές τελετουργίες. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλο ή ακριβό, ακόμα και με κάτι μικρό θα είμαστε ενθουσιασμένοι.

9. Μην αναφέρετε στα χρήματα που δαπανώνται για τα ζώα ως «μα είναι απλά ένα ζώο» και μην μας επικρίνετε για χρήματα που χαλάμε. Άλλωστε εμείς δεν σας λέμε πώς, να ξοδέψετε τα χρήματα σας.

10. Ρωτήστε μας μια φορά πως είναι το κατοικίδια μας. Σίγουρα ένα κατοικίδιο δεν είναι άνθρωπος ή μωρό όμως μια μικρή σας ερώτηση μπορεί να «φτιάξει» τη μέρα μας και να μας δείξει το ενδιαφέρον σας.

ζώα δεν αγαπούν τα ζώα

Σκύλος ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου
Πηγή : http://animalfair.com/10-commandments-non-pet-lovers/
Shares 112

Σχόλια


Read more:
Close