Μενού

Ζωολογικό πάρκο υιοθέτησε σπάνια εγκαταλελειμμένα τιγράκια (video)

Shares 38

Δύο σπάνια μικρά τιγράκια ανέλαβαν να μεγαλώσουν μέλη του ζωολογικού πάρκου και ενυδρείου του Πίτσμπεργκ, αφότου εγκαταλείφθηκαν από τη μητέρα τους.

Τα μέλη της ομάδας του ζωολογικού πάρκου δήλωσαν στο CBS πως τα δίδυμα νεογέννητα ράτσας Amur, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, γεννήθηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο διευθυντής και υπεύθυνος για την υγεία των ζώων του ζωολογικού πάρκου, δρ. Ginger Sturgeon, δήλωσε ότι «τα νεογέννητα τιγράκια Amur είναι πολύ σημαντικά για όλους μας καθώς έχουν καταχωρηθεί στη λίστα με τα ζώα υπό εξαφάνιση. Σκοπός μας είναι να τα μεγαλώσουμε, ώστε να δημιουργήσουν δική τους οικογένεια και να διαιωνίσουν το σπάνιο είδος τους».

Η ομάδα του ζωολογικού πάρκου αναγκάστηκε να πάρει τα τιγράκια από τη μητέρα τους, όταν παρατήρησαν ότι για μια ολόκληρη μέρα μετά τη γέννα, αυτή δεν τα θήλαζε. «Ηταν η έσχατη λύση να τα απομαρκύνουμε νεογέννητα από τη μητέρα τους, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή, αφού διαπιστώσαμε ότι η μητέρα τους τα είχε εγκαταλείψει», τόνισε ο γιατρός Sturgeon.

Η κτηνιατρική ομάδα τοποθέτησε τα νεογέννητα σε θερμοκοιτίδες, για να αντιμετωπίσουν την υποθερμία, μέχρι το σώμα τους να μάθει αυτόνομα να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του.

Τα τιγράκια βρίσκονται στο Κέντρο Φροντίδας Ζώων του πάρκου, εκπαιδεύονται, παίζουν και τρώνε..κεφτεδάκια, αναφέρει η ομάδα που τα φροντίζει σημειώνοντας πως αναπτύσσονται κανονικά παρότι το αγόρι άργησε λίγο παραπάνω από την αδερφή του να βάλει στη διατροφή του το κρέας.

«Παρότι αναγκαστήκαμε να υποκαταστήσουμε το ρόλο της μητέρας, θέλουμε το μικρά να μεγαλώσουν σαν πραγματικοί τίγρεις και όχι σαν κατοικίδια. Για αυτό δεν τα αγκαλιάζουμε. Τους προσφέρουμε πολλά παιχνίδια, έχουν το δικό τους φυσικό περιβάλλον και, πάνω απ” όλα, έχει το ένα το άλλο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Όταν γίνουν 9 εβδομάδων θα μεταφερθούν στο κτίριο με τις γάτες, ώστε να αποκτήσουν περισσότερα ερεθίσματα. «Στόχος μας είναι η επανένωση με τη μητέρα τους ή έστω μια ανάδοχη μητέρα», δήλωσε η Kathy Suthard, που είναι σημαντικό μέλος του πάρκου. «Είτε θα τα γνωρίσουμε στην Τόμα, μια μητέρα τίγρη που έχει φέρει πολλά τιγράκια στον κόσμο και τα έχει μεγαλώσει, είτε θα τα βάλουμε μαζί με τη μητέρα τους, Τέρνεϊ».

Άλλωστε, το ζωολογικό πάρκο φημίζεται για τις επανενώσεις ζώων με τις οικογένειες τους, όπως ήταν το 2011 που επέστρεψαν ένα τιγράκι στη μητέρα του, αφού αντιμετώπισε μια απειλητική για τη ζωή του ασθένεια.

Πηγή: CBS News, Επιμέλεια: Κατερίνα Σωτηροπούλου

kathimerini

Shares 38

Σχόλια


Read more:
Close