Μενού

Ξεκίνησαν να Βιντοσκοπούν έναν Αρσενικό Ιππόκαμπο. Προσέξτε ΤΙ θα Bγει από τη Κοιλιά του! (Βίντεο)

Shares 62

ιππόκαμπος Ενώ βουτούσαν στις ακτές της ανατολικής Αυστραλίας για να διεξάγουν έρευνα μαζί με την ομάδα διατήρησης του είδους του ιππόκαμπου, ο Κλέιτον και η Μέγκαν εντόπισαν έναν έγκυο ιππόκαμπο – έναν έγκυο αρσενικό ιππόκαμπο για την ακρίβεια. Οι τυχεροί δύτες αποθανάτισαν στην κάμερα τη μαγευτική γέννηση, χρησιμοποιώντας μια GoPro κάμερα, και τα αποτελέσματα είναι συναρπαστικά. Οι επιστήμονες λένε ότι είναι πολύ σπάνιο για ένα θαλάσσιο ιππόκαμπο να γεννήσει στα ανοιχτά.

Προκαλεί έκπληξη αλλά είναι πραγματικό: ο αρσενικός ιππόκαμπος είναι αυτός που κυοφορεί τα έμβρυα. H ιστοσελίδα mom.me γράφει: «Αν και ο αρσενικός κουβαλάει τα αυγά, δε τα φτιάχνει αυτός. Μετά το ζευγάρωμα, η θηλύκια εναποθέτει τα αυγά της  μέσα στο σάκο του αρσενικού. Ο αρσενικός ιππόκαμπος γονιμοποιεί τα αυγά μέσα στο σάκο. Ο σάκος του είναι ένα περίπλοκο όργανο που ρυθμίζει την θερμοκρασία, τη ροή του αίματος και την αλμυρότητα του νερού για τα αυγά καθώς εκκολάπτονται, έτσι ώστε τα νεογέννητα να είναι προετοιμασμένα να ζήσουν στον ωκεανό. Αναλόγα με το είδος, οι θαλάσσιοι ιππόκαμποι μπορούν να γεννήσουν από πέντε μέχρι 1.000 νεογέννητα τη φορά.»

 Καθώς οι ιππόκαμποι συνεχίζουν να ευημερούν σε αυτά τα νερά της Αυστραλίας, οι δύτες έχουν αποστολή να ανακαλύψουν ποιες μορφές υποθαλάσσιας ζωής, αν υπάρχουν, συνεισφέρουν στην επιτυχία τους ως είδος.

Παρακολουθήστε το απίστευτο βίντεο που ακολουθεί και μοιραστείτε το με τους φίλους σας στο Facebook!

fanpage.gr

loading...
Shares 62

Σχόλια


Read more:
Close