Μενού

Βίντεο με επικές μάχες άγριων ζώων

Shares 5

Ο νόμος της ζούγκλας εξάλλου είναι σαφής: επιβιώνει μόνο ο ισχυρότερος, ή μήπως όχι. Στα βίντεο που ακολουθούν, καταγράφονται ζώα σε έξαλλη κατάσταση να τα βάζουν με ισότιμους αντιπάλους, ακόμα και με υποδεέστερους αλλά στο τέλος το αναμενόμενο αποτέλεσμα ανατρέπεται πανηγυρικά. Ίσως γιατί το μέγεθος δεν έχει σημασία, αλλά το πείσμα και το ένστικτο της επιβίωσης.

Αλιγάτορες στο ρινγκ

Παίκτες και επισκέπτες του γηπέδου γκολφ στο Ορλάντο της Φλόριντα, παρακολουθούν αποσβολωμένοι την μάχη μεταξύ δυο τρομακτικών αλιγατόρων. Η ένταση μάλιστα είναι τέτοια, που σε κάποιες από τις δυνατές δαγκωματιές που καταφέρνει το ένα ζώο στο άλλο, ένα από τα κοφτερά δόντια πετάγεται μακριά από τη σκηνή της μάχης-ο νεαρός που καταγράφει τον μεταξύ τους «καυγά», δείχνει στην κάμερα το λάφυρο.

Βασιλική κόμπρα τα «βάζει» με λεοπάρδαλη

Μια περήφανη Βασιλική κόμπρα συναντά έναν απρόσμενο περίεργο, εχθρό, μια μικρή λεοπάρδαλη.Το κάθε ζώο έχει τα δικά του θανάσιμα όπλα, τα δικά του τρωτά σημεία και αδυναμίες. Πώς καταλήγει μια τέτοια απρόβλεπτη συνάντηση; Ποιο ζώο τελικά θα λυγίσει κάτω από την πίεση;

Πύθωνας με αλιγάτορα

Ο πύθωνας της Βιρμανίας, έχει γίνει πλέον μόνιμος κάτοικος και στην Νότια Φλόριντα. Κορυφαίοι θηρευτές, όπως ο αμερικανικός κροκόδειλος και οι αλιγάτορες λυμαίνονται τακτικά τα συγκεκριμένα είδη ερπετών. Στο συγκεκριμένο βίντεο, που γυρίστηκε το 2009 από τον Heiko Kiera (aka Ojatro), καταγράφεται η μάχη που δόθηκε στο νερό ανάμεσα σε έναν πύθωνα και έναν αλιγάτορα.

Βουβάλια πετούν στον αέρα λιοντάρι

Πολύ σκληρά για να πεθάνουν. Τα βουβάλια αποδεικνύονται σκληροί αντίπαλοι και καθόλου έτοιμα να παρατήσουν τα όπλα απέναντι σε έναν σαφώς πιο δυνατό αντίπαλο. Κατά τη διάρκεια της μάχης για επιβίωση, βουβάλια εκτοξεύουν στον αέρα, σχεδόν πέντε μέτρα, ένα λιοντάρι που έχει αρπάξει από το λαιμό ένα δύστυχο ζώο.

Όπως αναφέρει ο φωτογράφος Ian Matheson που κατέγραψε τη σκηνή στο Εθνικό Πάρκο άγριας ζωής της Νοτίου Αφρικής, «Kruger», η μάχη διήρκεσε τουλάχιστον 45 λεπτά, με τα βουβάλια να αναδεικνύονται νικητές.

loading...
Shares 5

Σχόλια


Read more:
Close