Μενού

Τρεις άνδρες εναντίον 15 λιονταριών. Άνδρες της φυλής των Maasai στην Κένυα τρέπουν σε φυγή λιοντάρια για να τους πάρουν την τροφή! (Βίντεο)

Shares 12

λιοντάρια Τρεις άνδρες εναντίον 15 λιονταριών. Άνδρες της φυλής των Maasai στην Κένυα τρέπουν σε φυγή λιοντάρια για να τους πάρουν την τροφή!

Για τους περισσότερους ανθρώπους το να πέσουν πάνω σε αγέλη αιμοδιψών λιονταριών θα τους έκανε να το βάλουν στα πόδια και να τρέξουν όπως δεν έτρεξαν ποτέ, αλλά για αυτούς εδώ τους πεινασμένους ανθρώπους που ψάχνουν φαγητό στην Αφρική, είναι ευκαιρία.

Οι άνδρες που ζουν σε φυλές στην Αφρική, συχνά κλέβουν την τροφή από αγέλες λιονταριών όπως θα δείτε παρακάτω να κάνουν οι τρεις άνδρες.

Πρώτα βρίσκουν τα ίχνη από τα λιοντάρια και την λεία τους. Μετά, αρχίζουν να πλησιάζουν το σκοτωμένο θήραμα. Προηγείται ο μεγαλύτερος άνδρας, 65 χρονών. Οι άνδρες βαδίζουν πάνω σε σχέδιο. Δεν επιτίθενται αμέσως αλλά δρουν σαν ένας και ελπίζοντας να εκφοβίσουν τα λιοντάρια, αρχίζουν να περπατούν με αυτοπεποίθηση προς τα λιοντάρια.
Αρχικά δεν συμβαίνει τίποτα αλλά καθώς οι άνδρες πλησιάζουν, κάποια λιοντάρια αρχίζουν να τρέχουν καθώς φοβούνται για την ζωή τους. Καθώς οι άνδρες πλησιάζουν το νεκρό ζώο όλα τα λιοντάρια σκορπίζουν και παρακολουθούν από μακριά.
Μέσα σε δευτερόλεπτα, οι άνδρες απογυμνώνουν το άγριο θήραμα από το κρέας του. Πρέπει να κάνουν γρήγορα γιατί ξέρουν ότι τα λιοντάρια θα ξαναγυρίσουν μόλις καταλάβουν ότι τα κορόιδεψαν.
Η τακτική αυτή του να παίρνεις την τροφή από άλλο ζώο λέγεται κλεπτοπαρασιτισμός και είναι συχνός ανάμεσα στα άγρια ζώα. Ωστόσο, φαίνεται ότι και οι άνθρωποι το κάνουν σε μόνιμη βάση.

tilestwra.com

 

Shares 12

Σχόλια


Read more:
Close