Μενού

Τραγικό τέλος για τα ζώα πλημμυρισμένου ζωολογικού κήπου στη Ρωσία (Εικόνες-Βίντεο)

Shares 49

ζώα Τιτάνια μάχη να σωθούν όσα επιβίωσαν – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Διασώστες απεγκλώβισαν εξαντλημένα και πεινασμένα ζώα που παρέμεναν επί μέρες παγιδευμένα από τις πλημμύρες στον ζωολογικό κήπο της ρωσικής πόλης Ussuriysk. Μέχρι στιγμής ένα λιοντάρι και τρεις αρκούδες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε ασφαλές σημείο αλλά ακόμα πολλά ζώα βρίσκονται εγκλωβισμένα στα κλουβιά τους και περιμένουν τη σωτηρία τους.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο τουλάχιστον δέκα αρκούδες και τρία volkosoby – διασταύρωση λύκου και σκύλου- περιμένουν την  αερομεταφορά τους από τον πλημμυρισμένο ζωολογικό κήπο «Green Island».

Κτηνίατροι και ακτιβιστές προειδοποίησαν πως τα εξαντλημένα και σε αιχμαλωσία ζώα που επιβίωσαν μετά την υπερχείλιση του ποταμού Rakovka μπορεί να αποτελέσουν απειλή κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής τους από τον πλημμυρισμένο κήπο.

Πριν φτάσουν στον ζωολογικό κήπο οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, εθελοντές προσπάθησαν να ταΐσουν τις παγιδευμένες αρκούδες και τους έδιναν βότκα για να τις ζεστάνουν και να τις κρατήσουν ζωντανές μέχρι να φτάσει ο στρατός και να τις σώσει.

Παρά την επιχείρηση διάσωσης πολλά νεκρά ζώα εντοπίστηκαν να επιπλέουν στους πλημμυρισμένους χώρους του κήπου…

Ορισμένα ζώα πνίγηκαν μέσα στα κλουβιά τους, σύμφωνα με το Russia Today ενώ άλλα κρατήθηκαν στη ζωή δίνοντας πολύωρο αγώνα να κρατηθούν έξω από το νερό και να αναπνεύσουν. Πολλοί λύκοι, ένα λιοντάρι και μία αρκούδα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν νεκρά.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται καθώς τα νερά υποχωρούν με την ελπίδα να δοθεί στα εναπομείναντα ζώα μια ελπίδα να ζήσουν.

Για πολλά μεγάλα ζώα θα χρησιμοποιηθούν γερανοί που θα τα μετέφεραν σε ασφαλές σημείο αφού ναρκωθούν.

Οι Αρχές άρχισαν έρευνα για την υπόθεση και αναζητούν τους ιδιοκτήτες του ιδιωτικού ζωολογικού κήπου.

ζώα

ζώα

ζώα

ζώα

ζώα

ζώα

ζώα


newsbeast.gr

Shares 49

Σχόλια


Read more:
Close