Μενού

Τους έκοψε τα αυτιά, τους έκανε τατουάζ κι όλα αυτά στο όνομα της τέχνης (video + photos)

Shares 514

τατουάζ Σκύλος Το θέμα των τατουάζ στους σκύλους ήρθε στη δημοσιότητα όταν ο Ernesto Rodriguez, επαγγελματίας tattoo artist, από την Καλιφόρνια έκανε τατουάζ στους σκύλους του με την αιτιολογία πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να τα αναγνωρίσει εάν τα χάσει, υποστηρίζοντας πως τα microchip δεν είναι αποτελεσματικά.

Πολίτες από όλο τον κόσμο έκαναν επίθεση στον Rodriguez, μέσω social media, κατηγορώντας τον για κακοποίηση. Εκείνος απάντησε πως «θα κάνει ό,τι γουστάρω στα σκυλιά μου» και ευχαρίστησε τους επικριτές του για την διαφήμιση.

Ο Ernesto Rodriguez έχει διαφορετική άποψη για την κακοποίηση μιας και έχει κόψει επίσης και τα αυτιά του σκύλου του.

Αφού οι νόμοι είναι χαλαροί, το τι θεωρείται κακοποίηση και τι όχι, έχει να κάνει με την ερμηνεία του κάθε κηδεμόνα σκύλου. Κάποιοι θεωρούν ακόμα και τον πνίχτη φυσιολογικό αξεσουάρ βόλτας ή εκπαίδευσης, αγνοώντας ακόμη και εκθέσεις παγκόσμιων οργανισμών για τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του σκύλου.

 
τατουάζ Σκύλος

Στη χώρα μας και όχι μόνο, τα όρια της κακοποίησης όπως ορίζονται από την νομοθεσία μπορούν ερμηνευτούν με διαφορετικούς τρόπους. Οποιαδήποτε αδικαιολόγητη πρόκληση πόνου δεν θα έπρεπε να θεωρείται κακοποίηση; Φυσικά. Ο Rodriguez υποστήριξε πως ο σκύλος ήταν ναρκωμένος καθ όλη τη διάρκεια της επέμβασης, οπότε δεν ένιωθε πόνο.

Δυστυχώς οι σκύλοι μας δεν μπορούν να μιλήσουν και θα πρέπει να γνωρίζουμε τα σημάδια που μας δίνουν με το σώμα τους ώστε να επικοινωνήσουμε. Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες γνωρίζουν αυτή τη σκυλίσια γλώσσα αλλά την αγνοούν γιατί τους εξυπηρετεί. Εάν οι σκύλοι μιλούσαν ανθρώπινα είμαι σίγουρος πως θα μας τα έψελναν κανονικά.

petsonly.gr

Shares 514

Σχόλια


Read more:
Close