Μενού

Το πιο πρωτότυπο delivery

Shares 82

delivery Καταφύγιο αδέσποτων ζώων μειώνει με χαριτωμένο τρόπο το στρες των εργαζομένων

Ένα ξεχωριστό πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε να ακολουθήσει ένα καταφύγιο ζώων, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, για να συνδράμει στην καταπολέμηση του άγχους των εργαζομένων κατά τις ώρες εργασίας. Το «The Humane Society Of Broward County», προσφέρει στους υπαλλήλους μεγάλων εταιρειών τη δυνατότητα να περάσουν το διάλειμμά τους παρέα με ένα αδέσποτο ζωάκι, που φιλοξενείται στο καταφύγιο.

Το ίδιο το καταφύγιο αναλαμβάνει το χαριτωμένο delivery, το οποίο ονομάζει Snuggle Delivery, μεταφέροντας τους μικρούς φίλους στο χώρο για όση ώρα κρατάει το διάλειμμα. Με τον τρόπο αυτό ευελπιστεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα αδέσποτα, ενώ την ίδια στιγμή, να μειώσει το στρες των εργαζομένων.

«Είναι σημαντικό πως τα αδέσποτα ζώακια κοινωνικοποιούνται και ίσως έρχονται πιο κοντά με τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες τους.Όπως αποδεικνύουν και οι έρευνες άλλωστε περνώντας λίγα λεπτά της ημέρας χαϊδεύοντας ένα κατοικίδιο απελευθερώνονται στον οργανισμό ορμόνες, όπως εκείνη της σεροτονίνης, της προλακτίνης και άλλες ενώ μειώνονται τα επίπεδα των ορμονών που είναι υπαίτιες για το στρες, όπως αυτή της κορτιζόλης, ακόμα και οι ορμόνες που είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση της όρεξης και την κατανάλωση υδατανθρώκων.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι εταιρείες για να απολαύσουν αυτή την ξεχωριστή παράδοση, είναι μία ελάχιστη δωρεά της τάξης των 150 δολαριών η οποία θα χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του καταφυγίου.

Πηγή

Shares 82

Σχόλια


Read more:
Close