Μενού

Το μήνυμα πίσω από το τρυφερό νανούρισμα του μικρού ελέφαντα (Βίντεο)

Shares 148

ελέφαντας Ένα συγκινητικό βίντεο και μια φωνή κατά της κακοποίησης των ελεφάντων

Τελικά η διαδικασία του ύπνου και η τρυφερή φάση του νανουρίσματος είναι ίδιες σχεδόν σε όλα τα είδη στον κόσμο, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο όπου μια κοπέλα νανουρίζει και χαϊδεύει ένα μικρό ελεφαντάκι.

Όπως εξηγεί το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο, η Αllie και το ελεφαντάκι γνωρίζονται από τότε που αυτό γεννήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες και μοιράζονται ένα ισχυρό δέσιμο.

Στην περιοχή όπου ζει το εικονιζόμενο ελεφαντάκι, στην Ταϊλάνδη, γίνεται προσπάθεια να σωθεί το ίδιο και η οικογένειά του και να φτιαχτεί ένα καταφύγιο γι’ αυτά.

Στην ιστοσελίδα ChaiLaiOrchid.com περιγράφεται η ζωή των ελεφάντων που «υπηρετούν» τον τουρισμό της Ταϊλάνδης και γενικά της Νοτιοανατολικής Ασίας: κουβαλούν ένα μεγάλο κάθισμα στο οποίο κάθονται οι τουρίστες, τους τσιγκλούν με έναν γάντζο, τους αφαιρούν τους χαυλιόδοντες. Δουλεύουν για περισσότερες από 14 ώρες την ημέρα, επί 365 ημέρες το χρόνο, σε συνθήκες μεγάλης ζέστης και με πολύ λίγο χρόνο ακόμα και για φαγητό.

«Οι ελέφαντες αναγκάζονται να ζουν έτσι λόγω της ζήτησης της τουριστικής βιομηχανίας για φτηνές βόλτες και πολλές φωτογραφίες. Αλλάζοντας τη ζήτηση μπορούμε να τερματίσουμε και την κακοποίηση. Έντεκα ελέφαντες ζουν και εργάζονται στον ποταμό κοντά στο Chai Lai Orchid, οι τέσσερις- ανάμεσά τους και ο εικονιζόμενος- είναι μωρά.  Είναι τώρα μικροί για να μεταφέρουν τουρίστες αλλά σύντομα θα ενταχθούν κι αυτοί στην τουριστική βιομηχανία. Δεν χρειάζεται όμως να γίνονται έτσι τα πράγματα. Με τη βοήθειά σας, μπορούμε να αλλάξουμε την κατεύθυνση του τουρισμού στην Ταϊλάνδη», αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

newsbeast.gr

Shares 148

Σχόλια


Read more:
Close