Μενού

Το χτύπημα ήταν σφοδρό και περαστικοί έτρεξαν να βοηθήσουν. Τότε βλέπουν αυτό το μικροσκοπικό χεράκι να ζητάει βοήθεια…

Shares 98

χτύπημα Είναι λυπηρό το γεγονός ότι θα μπορούσε κάποιος να χτυπήσει ένα ζώο με το όχημά του και να φύγει ανενόχλητος, σα να μην συνέβη τίποτα. Αυτό ακριβώς όμως συνέβη στη Βικτόρια της Αυστραλίας, όταν πρόσφατα κάποιος άγνωστος χτύπησε με το αυτοκίνητό του ένα καγκουρό και το παράτησε να πεθάνει.

χτύπημα Ευτυχώς, κάποιοι περαστικοί πρόσεξαν το αβοήθητο ζώο να κείτεται στην άκρη του δρόμου και σταμάτησαν. Ειδοποίησαν τη φιλοζωική ομάδας άγριας ζωής και η εθελόντρια Melanie Fraser ανταποκρίθηκε γρήγορα στο κάλεσμά τους. Τότε συνειδητοποίησαν ότι το ενήλικο καγκουρό δεν ήταν μόνο του.

χτύπημα Δυστυχώς, μέχρι να φτάσει η Melanie στο σημείο, το ενήλικο καγκουρό είχε πεθάνει. Η Melanie όμως έλεγξε τον μάρσιπο του ζώου και μέσα υπήρχε ένα ζωντανό μικρό καγκουρό.

χτύπημα Το μικρό θα μπορούσε να πεθάνει από ασιτία και αφυδάτωση, αν η Melanie δεν κοιτούσε μέσα στον μάρσιπο της μητέρας.

χτύπημα Η Melanie μετέφερε το μικρό καγκουρό στην Christine Gilmore, μία έμπειρη εθελόντρια που ασχολείται με αποκατάσταση άγριων ζώων. Η Christine με χαρά ανέλαβε το ζώο για να του προσφέρει φροντίδα που τόσο πολύ τη χρειαζόταν. Ονόμασε το μικρό καγκουρό Dawson.

χτύπημα Ευτυχώς, ο μικρός Dawson δε θα ήταν μόνος του για τους επόμενους 18-24 μήνες. Ήταν παρέα με ένα άλλο ορφανό καγκουρό, τον Nelson! «Ο Nelson είναι λίγο μεγαλύτερος και θα μεγαλώσουν μαζί και θα απελευθερωθούν στη φύση παρέα,» δήλωσε η Christine.

«Όσο θα μεγαλώνει, θα έχει λιγότερη επαφή με τους ανθρώπους, καθώς προορίζεται να είναι ένα άγριο καγκουρό, που είναι ικανό να επιβιώσει χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.»

Ευτυχώς που κάποιοι βρήκαν τον Dawson, πριν να είναι πολύ αργά! Ελπίζουμε να έχει γρήγορη ανάρρωση.

Πηγή: fanpage.gr

Shares 98

Σχόλια


Read more:
Close