Μενού

Tips για το καλοκαίρι – Ο σκύλος μου σταμάτησε ξαφνικά να τρώει! Τι μπορώ να κάνω;

Shares 61

φαγητό Σκύλος καλοκαίρι Είναι ένα ερώτημα πολύ συχνό αλλά υπάρχει λογική απάντηση. Στις υψηλές θερμοκρασίες η συμπεριφορά του σκύλου μας αλλάζει όπως και η δική μας. Τους ζεστούς μήνες είναι πολύ σημαντικό να ζει σε δροσερό περιβάλλον και να έχει πρόσβαση σε νερό.

Μία από τις παρενέργειες της αυξημένης θερμοκρασίας είναι η απώλεια όρεξης. Θα έχετε ίσως παρατηρήσει πως προτιμά να τρώει το φαΐ του νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος έχει μειωθεί.

Ένας βασικός λόγος που ο σκύλος μας τρώνε λιγότερο το καλοκαίρι έχει να κάνει με τον μεταβολισμό του. Όταν τρώει παράγεται θερμότητα, κάτι που δημιουργεί δυσάρεστο συναίσθημα. Οπότε ο σκύλος μας τρώει λιγότερο για να επιβραδύνει τον μεταβολισμό του.

Δεν χρειάζεται πανικός. Συνεχίστε κανονικά το πρόγραμμα διατροφής του – σε σταθερές ώρες – και μην του αφήνεται την τροφή όλη μέρα με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα φάει. 

Το φαινόμενο παρατηρείται σε σκυλιά που μένουν εκτός σπιτιού και είναι εκτεθειμένα στις υψηλές θερμοκρασίες.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι λόγοι που ο σκύλος μας μπορεί να τρώει λιγότερο από την τροφή του…

  1. Ξαφνικά, κάτι στο περιβάλλον του τον στρεσάρει.
  2. Μείωση άσκησης. Εάν για οποιοδήποτε λόγο μειώσετε την άσκηση του σκύλου σας αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ποσότητα τροφής που καταναλώνει.
  3. Κάποιος του δίνει κρυφά λιχουδιές…
  4. Έχετε αλλάξει την τροφή του πρόσφατα.
  5. Παθολογικές αιτίες με συμπτώματα όπως έλλειψη διάθεσης, διάρροια, εμετό, επιθετική συμπεριφορά, απαιτούν επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Έχει παρατηρηθεί πως, το καλοκαίρι,  εάν βρέξετε λίγο την ξηρή τροφή, ο σκύλος τρώει με περισσότερη όρεξη.

petsonly.gr

Shares 61

Σχόλια


Read more:
Close