Μενού

Θεσσαλονίκη: Κουτιά πρώτων βοηθειών για τους σκύλους που έφαγαν φόλες, μοίρασε περιβαλλοντική οργάνωση

Shares 152
Κουτιά πρώτων βοηθειών, σωτήρια για τη ζωή των σκυλιών που έχουν φάει φόλες, διένειμε η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» σε κτηνοτρόφους των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών.  Η δράση αποτέλεσε μέρος του Προγράμματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης στο Εθνικό Πάρκο Βορείας Πίνδου που σχεδίασε και υλοποίησε η «Καλλιστώ», με δωρεά του  «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».
Τα 150 κουτιά πρώτων βοηθειών, που δημιουργήθηκαν για να προστατεύουν τα σκυλιά από δηλητηριασμένα δολώματα, εξοπλίστηκαν με βάση την εμπειρία των κτηνιάτρων Κωνσταντίνας Τσοκανά και Κώστα Σούλιου και των συνεργατών της «Καλλιστώς», Αλέξη Γιαννακόπουλου και Θάνου Τράγου.
Σκοπός της δράσης ήταν να δημιουργηθεί ένα εύχρηστο εργαλείο, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κτηνοτρόφους σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι ο σκύλος τους (τσοπανόσκυλο) έχει καταναλώσει κάποιο δηλητηριασμένο δόλωμα.
 Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης, «με τη διάσωση του σκύλου, το κοπάδι δεν μένει αφύλαχτο, οπότε δεν δέχεται ζημιές από αρκούδες και έτσι οι κτηνοτρόφοι δεν μπαίνουν στον πειρασμό να τουφεκίσουν την αρκούδα που θα τους κάνει ζημιά».
«Στην ουσία, με το κουτί πρώτων βοηθειών μπορεί να σωθεί η ζωή του σκύλου», ξεκαθαρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σπύρος Ψαρούδας από την  «Καλλιστώ», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι στη συνέχεια πρέπει να αναζητηθεί και η βοήθεια κάποιου κτηνιάτρου. Άλλωστε, γι αυτό το λόγο αναγράφονται και τα τηλέφωνα όλων των κτηνιάτρων των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών. Το kit μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από κυνηγούς, καθώς και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με δηλητηριασμένα δολώματα που καταναλώνονται από τα δικά τους σκυλιά (κυνηγόσκυλα).
Πηγή: topontiki.gr

Πηγή

πηγή

loading...
Shares 152

Σχόλια


Read more:
Close