Μενού

Τα διάσημα κατσίκια-αναρριχητές του Μαρόκου (Εικόνες-Βίντεο)

Shares 48

κατσίκια Σκαρφαλώνουν στις κορφές των δέντρων αναζητώντας τους καρπούς- Δείτε φωτογραφίες

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα κοπάδι κατσίκια για να απολαύσει υπέροχους καρπούς; Για την ακρίβεια το ερώτημα είναι «πόσο ψηλά» μπορεί να φτάσει και η απάντηση είναι πολύ: περίπου 4 μέτρα.

Το παρακάτω βίντεο καταγράφηκε στο Μαρόκο και δείχνει πώς τα κατσίκια, αντί να περιμένουν οι καρποί να ωριμάσουν και να πέσουν στο έδαφος προτιμούν να σκαρφαλώσουν όλα μαζί στα δέντρα και να τα πάρουν μόνα τους.

Μπορεί να είναι γνωστό πως τα κατσίκια σκαρφαλώνουν σε απόκρημνα μέρη αλλά στο Μαρόκο κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση το σκαρφάλωμα των κατσικιών στα δέντρα που έχει γίνει τουριστική ατραξιόν.

Οι κατσίκες Tamri σκαρφαλώνουν στα δέντρα του Μαρόκου- από τα οποία παράγεται το αργανέλαιο- εδώ και αιώνες. Σε μια άνυδρη γη όπου η τροφή και το νερό είναι δυσεύρετα, οι καρποί των συγκεκριμένων δέντρων είναι δελεαστικός πειρασμός.

Η «αναρριχητική δεινότητα» των Tamri έγκειται στα πόδια τους που τους επιτρέπουν να «μαγκώνουν» για να ανέβουν ενώ πρόκειται για αγελαία ζώα, με αποτέλεσμα όταν ανεβαίνει ένα να ακολουθούν και τα υπόλοιπα.

Από τη διαδικασία αυτή, της κατανάλωσης των καρπών των δέντρων με αυτό τον αν μη τι άλλο εντυπωσιακό τρόπο, τίποτα δεν πάει χαμένο. Ούτε τα περιττώματα των κατσικιών, τα οποία συλλέγουν κυρίως ντόπιες Βερβερίνες και μέσω των οποίων μπορεί να παραχθεί και το πολύτιμο αργανέλαιο- ή έλαιο άργκαν.

Αφότου οι ιδιότητες του εν λόγω ελαίου έγιναν γνωστές στη Δύση, η αύξηση της ζήτησης οδήγησε στη δραματική μείωση του αριθμού των συγκεκριμένων δέντρων στο Μαρόκο. Εκτιμάται πως έχουν μείνει περίπου 21 εκατομμύρια- τα μισά από ίσα υπήρχαν πριν μισό αιώνα.

κατσίκια

κατσίκια

κατσίκια

κατσίκια

newsbeast.gr

Shares 48

Σχόλια


Read more:
Close