Μενού

Τα 7 πιο περίεργα πλάσματα που θα συναντήσει κανείς στους ωκεανούς (εικόνες)

Shares 42
περίεργα πλάσματα Η κλιματική αλλαγή είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει τον πλανήτη στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων των υδάτινων όγκων.
Σύμφωνα με το National Science Foundation, υπάρχουν τουλάχιστον 400 τεράστιες εκτάσεις στους ωκεανούς που έχουν χαρακτηριστεί ως «νεκρές ζώνες», λόγω της μόλυνσης που αποτρέπει την επιβίωση κάθε μορφής ζωής… σχεδόν. Οι μέδουσες κάπως τα καταφέρνουν!
1. Lion’s Mane Jellyfish
περίεργα πλάσματα
Το συγκεκριμένο είδος μέδουσας θα μπορούσε να κερδίσει το βραβείο της πιο όμορφης του είδους της, αλλά σίγουρα όχι της πιο φιλικής. Είναι από τις μεγαλύτερες μέδουσες του κόσμου με πλοκάμια που φτάνουν και τα 100 μέτρα σε μήκος.
2. Moon Jellyfish
περίεργα πλάσματα
Από τα λιγότερο θανατηφόρα είδη μέδουσας. Το πρόβλημα με αυτό το είδος είναι πως βρίσκονται σχεδόν παντού!
3. Sea Nettle
περίεργα πλάσματα
Βρίσκονται κυρίως στις αμερικάνικες ακτές και τα τσιμπήματά τους είναι ιδιαίτερα επώδυνα. Κάθε μία από αυτές τις «ομορφιές» έχει περίπου 24 πλοκάμια που φτάνουν μέχρι και 6 πόδια σε μήκος, το κάθενα.
4. Cannonball Jellyfish
περίεργα πλάσματα
Πρόκειται για το πιο κοινό είδος μέδουσας και το τσίμπημά τους δεν είναι θανατηφόρο.
5. Irukandji Jellyfish
περίεργα πλάσματα
Είναι τόσο μικές οι συγκεκριμένες, που δε θα τις δείτε ποτέ να σας πλησιάζουν, πράγμα καθόλου ευχάριστο γιατί το τσίμπημά τους είναι θανατηφόρο. Η τοξίνη που μεταφέρουν στο κεντρί τους είναι 100 φορές ισχυρότερη από το δηλητήριο μιας κόμπρας. Μπορεί να γλιτώσετε από ένα μόνο τσίμπημα, αλλά δεν έχετε καμία ελπίδα αν είναι παραπάνω…
6. Portuguese Man o” War
περίεργα πλάσματα
Τεχνικά δεν είναι ακριβώς μέδουσα. Πρόκειται για μια «αποικία» όπου ζουν χιλιάδες μικροοργανισμοί και πολλές φορές ξεβράζονται ήδη νεκρές στις ακτές. Για κανένα λόγο μην πλησιάσετε αυτό το πλάσμα, νεκρό ή ζωντανό! Το κεντρί τους μπορεί σταματήσει ακαριαία την καρδιακή ή αναπνευστική σας λειτουργία.
7. Box Jellyfish
περίεργα πλάσματα
Η πιο θανατηφόρα μέδουσα του πλανήτη, με περίπου 6000 θανάτους στο ενεργητικό της, μόνο τα τελευταία 50 χρόνια. Καθένα από τα 15 πλοκάμια της φτάνει τα 10 πόδια σε μήκος και έχει 500,000 μικροσκοπικά «βελάκια» γεμάτα δηλητήριο. Αν σας τσιμπήσει καλύτερα να κάνετε την προσευχή σας, γιατί θα είστε νεκροί μέσα στα επόμενα 3 λεπτά…
loading...
Shares 42

Σχόλια


Read more:
Close