Μενού

Τα 24 μικροσκοπικότερα ζώα του κόσμου (εικόνες)

Shares 19

μικροσκοπικά ζώα Υπάρχουν όμως πολλά συνηθισμένα είδη, όπως η χελώνα ή το χταπόδι για παράδειγμα, που κυκλοφορούν και σε έκδοση «μινιατούρα» και σίγουρα δεν το ήξερες. Για του λόγου το αληθές δες τις μικροσκοπικές βερσιόν συνηθισμένων ζώων που ακολουθούν και είναι η μία πιο χαριτωμένη από την άλλη!

1. Royal Antelope: Αυτό το μικροσκοπικό είδος αντιλόπης φτάνει μέχρι τα 25, άντε 30, περίπου εκατοστά ύψος.
μικροσκοπικά ζώα

2. Brookesia Micra Chameleon: Αυτός ο μίνι χαμαιλέοντας είναι ο μικρότερος στον κόσμο με μήκος βία όσο ένα νύχι.
μικροσκοπικά ζώα
3. Bumblebee Bat: Μοιάζει λίγο με μέλισσα είναι όμως ένα μικροσκοπικό είδος νυχτερίδας που συναντάται στην Ταϋλάνδη.
μικροσκοπικά ζώα
4. Satomi’s Pygmy Seahorse: Αυτός ο μικρούλης ιππόκαμπος είναι ο μικρότερος στον κόσμο με ύψος περίπου ένα εκατοστό.
μικροσκοπικά ζώα
5. Pink Fairy Armadillo: Αυτό το είδος αρμαντίλλου συναντάται στην Αργεντινή και είναι το μικρότερο από τα 20 είδη του ζώου.
μικροσκοπικά ζώα
6. Virgin Islands Dwarf Gecko: Αυτό το μίνι σαυράκι θα συναντήσει κανείς στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και δεν ξεπερνά συνήθως το μέγεθος νομίσματος.
μικροσκοπικά ζώα
7. Speckled Padloper Tortoise: Η μικρότερη χελώνα του κόσμου συναντάται στη Νότιο Αφρική και φτάνει μέχρι τα 8-10 εκατοστά μήκος.
μικροσκοπικά ζώα
8. Dwarf Sloth: Αυτό τον βραδύπου-νάνο συναντά κανείς ανοιχτά της ακτής του Παναμά και είναι 40% μικρότερος σε μέγεθος από τους συγγενείς του στην ηπερωτική χώρα.
μικροσκοπικά ζώα
9. Baluchistan Pygmy Jerboa: Είναι ένα από τα μικρότερα θηλαστικά στον κόσμο και το μικρότερο τρωκτικό. Τα ενήλικα θηλυκά ζυγίζουν μέχρι 3,75 γραμμάρια.
μικροσκοπικά ζώα
10. Vechur Cow: Η μικρότερη αγελάδα του κόσμου φτάνει μόλις τα 124 εκατοστά μήκος και τα 87 εκατοστά ύψος.
μικροσκοπικά ζώα
11. Paedophryne Amauensis Frog: Αυτό το μικροσκοπικό βατραχάκι συναντάται στην Παπούα Νέα Γουϊνέα κι ένα νόμισμα μπροστά του είναι τεράστιο.
μικροσκοπικά ζώα
12. Smallest Octopus Wolfi: Αυτό το μικροσκοπικό χταποδάκι συναντάνται στον Ινδο-Ειρηνικό Ωκεανό. Υπάρχουν περίπου 300 είδη χταποδιού και αυτό είναι ένα από τα μικρότερα.
μικροσκοπικά ζώα
13. Pygmy Goat: Οι κατσίκες-Πυγμαίοι προέρχονται από τη Δυτική Αφρική και φτάνουν μέχρι τα 60 εκατοστά ύψος.
μικροσκοπικά ζώα
14. Etruscan Shrew: Αυτό το είδος ποντικιού είναι το μικρότερο θηλαστικό της στεριάς στον κόσμο.
μικροσκοπικά ζώα
15. Fennec Fox: Αυτό το μικροσκοπικό αλεπουδάκι, το συναντά κανείς στη Σαχάρα κι είναι γνωστό για τα τεράστια, ευαίσθητα αυτιά του.
μικροσκοπικά ζώα
16. Borneo Pygmy Elephant: Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τους ελέφαντες ως τεράστια ζώα. Υπάρχουν όμως και μικρότερα σε μέγεθος είδη. Ο ελέφαντας του Βόρνεο είναι 30% μικρότερος από τον ασιατικό ελέφαντα και φτάνει μέχρι τα δύο μέτρα ύψος.
μικροσκοπικά ζώα
17. Irukandji Jellyfish: Αυτή η μικροσκοπική τσούχτρα είναι μικρότερη από ένα νύχι, είναι όμως ενα από τα πιο δηλητηριώδη ζώα στον κόσμο αναλογικά με το μέγεθός του.
μικροσκοπικά ζώα
18. Little Blue Penguin: Ονομάζεται «Little Penguin», «Fairy Penguin» ή «Blue Penguin» και είναι το μικρότερο είδος πιγκουίνου. Το συναντά κανείς στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.
μικροσκοπικά ζώα
19. Tamaulipas Pygmy Owl: Αυτή η κουκουβάγια ζει στο Μεξικό και φτάνει τα μόλις 13,5 εκατοστά σε ύψος.
μικροσκοπικά ζώα
20. Sabah Rhinoceros: Είναι το μικρότερο είδος ρινόκερου στον κόσμο, με ύψος λίγο πάνω από το ένα μέτρο. Ο μικρός αυτός ρινόκερος είναι είδος προς εξαφάνιση με μόνο 30-50 να απομένουν σε όλο τον κόσμο.
μικροσκοπικά ζώα
21. Pygmy Anteater: Ο μικρότερεος μυρμηγκοφάγος στον κόσμο συναντάται στην Κεντρική και Νότιο Αφρική και είναι σαν λούτρινο αρκουδάκι!
μικροσκοπικά ζώα
22. Roborovski Hamster: Αυτό το χάμστερ-νάνο συναντά κανείς στη Ρωσία, το Καζακστάν και τη βόρεια Κίνα. Πωλείται ως κατοικίδιο και είναι μικρότερο από ένα εκατοστό σε μήκος.
μικροσκοπικά ζώα
23. Mediterranean Miniature Donkey: Αυτό το μίνι-γαϊδουράκι προέρχεται από τη Σικελία και τη Σαρδηνία.
μικροσκοπικά ζώα
24. Ouessant Sheep: Είναι το μικρότερο πρόβατο στον κόσμο και έχει ύψος λιγότερο από 50 εκατοστά.
μικροσκοπικά ζώα

 

Shares 19

Σχόλια


Read more:
Close