Μενού

Στις 18 Δεκεμβρίου δικάζεται ο δολοφόνος της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας

Shares 931

κακοποίηση σκύλων Μετά από τρεις αναβολές στις 18 Δεκεμβρίου 2017 αναμένεται να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου 2014 αφού δελέασε με ένα κόκκαλο την μόλις 3,5 μηνών κουταβίνα, την Μάγκυ, έξω από την ταβέρνα του στα Νέα Στύρα Ευβοίας, την χτύπησε βίαια στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα, θρυμματίζοντας τα οστά του κρανίου της μπροστά στα μάτια των περαστικών.

Η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ αναβλήθηκε μέχρι στιγμής τρεις φορές. Αρχικά είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου του 2014, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων. Η νέα δικάσιμος είχε οριστεί για τις 21 Σεπτεμβρίου 2015 αλλά και πάλι αναβλήθηκε καθώς τα δικαστήρια ήταν κλειστά λόγω εκλογών, ενώ η πιο πρόσφατη ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης ήταν στις 7 Δεκεμβρίου του 2016.

κακοποίηση σκύλων

Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη θα είναι η Αργυρώ Γκέλερη – που τότε είχε μιλήσει για το έγκλημα στις «Ιστορίες Αδέσποτων – η οποία μετέφερε εκείνο το βράδυ την Μάγκυ σε κωματώδη κατάσταση στο κτηνιατρείο της Ειρήνης Ταπούτη στη Νέα Λάμψακο Χαλκίδας, όπου υποβλήθηκε σε ευθανασία καθώς το κρανίο της είχε παραμορφωθεί και η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη.

Θυμίζουμε ότι στις 11 Αυγούστου 2014 το Υπολιμεναρχείο Καρύστου βεβαίωσε στο δράστη διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, το οποίο επικύρωσε στις 5 Σεπτεμβρίου 2014  η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τον αμέσως επόμενο μήνα ο δράστης αναγκάστηκε να κλείσει οριστικά την ταβέρνα του έξω από την οποία σκότωσε την Μάγκυ.

κακοποίηση σκύλων

Η μαρτυρία της κας Ταπούτη στην τηλεοπτική εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA στις 13 Νοεμβρίου του 2014 πραγματικά συγκλονίζει: «Ξημερώματα 17 Ιουλίου του 2014 καταφθάνει στην κλινική ένα κουταβάκι το οποίο ήταν πραγματικά ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ. Το ζωάκι ανέπνεε με μεγάλη δυσκολία. Δεν μπορούσε να πατήσει σε κανένα από τα τέσσερα του πόδια. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ευθύς εξαρχής, πριν καν εξετάσω κλινικά το ζώο, ήταν ότι το κεφαλάκι του από τη μια μεριά ήταν απολύτως επίπεδο. Βάζω το ζωάκι στο τραπέζι.

Το θερμομετρώ γιατί και μόνο που ακούμπησα το χέρι μου στην κοιλίτσα του φάνηκε ότι η θερμοκρασία του ήταν εξαιρετικά υψηλή. Τα θερμόμετρα μπορούν να μετρήσουν μέχρι το 42. Πιο πάνω δεν μετράνε. Και όμως ο υδράργυρος εξάντλησε όλο το περιθώριο της διαδρομής του. Το ζώο έβραζε στον πυρετό.

κακοποίηση σκύλων

Αμέσως το πήγαμε στο ακτινολογικό για να βγάλουμε ακτινογραφίες για να δούμε πού είναι οι βλάβες. Και για την ακρίβεια πόσο μεγάλες ήταν οι βλάβες. Ήταν τόσο απογοητευτικό το ακτινογράφημα. Φαινόταν ότι το κρανίο του ζώου ήταν ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ και ήταν εντυπωσιακό για το πως κατάφερνε αυτό το κουταβάκι να ζει.

Και λέω κουταβάκι γιατί φάνηκε και από τα δοντάκια του ότι ήταν πολύ νεαρής ηλικίας, ούτε τεσσάρων μηνών. Ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα γι” αυτό το ζώο. Το μόνο σωστό πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να το ξεκουράσουμε από το μαρτύριο και το βασανιστήριο του χορηγώντας του ευθανασία».

κακοποίηση σκύλων

Η βάναυση κακοποίηση της Μάγκυ έγινε γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των φιλόζωων που απαιτούσαν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Για τη δικαίωση της Μάγκυ οι φιλόζωοι πραγματοποίησαν στις 20 Ιουλίου του 2014 μια δυναμική διαμαρτυρία έξω από την ταβέρνα του δολοφόνου της σκυλίτσας, την οποία κάλυψαν και αρκετά τηλεοπτικά κανάλια.

istoriesadespoton.gr

Shares 931

Σχόλια


Read more:
Close