Μενού

Σώθηκαν οι δύο αγελάδες και το μοσχαράκι που παγίδευσε ο Εγκέλαδος στη Νέα Ζηλανδία

Shares 126

Νέα Ζηλανδία Εγκέλαδος αγελάδες Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν δύο αγελάδες και ένα μοσχαράκι εξαιτίας του ισχυρού σεισμού των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Τα τρία ζωντανά παγιδεύτηκαν σε ένα μικρό κομμάτι όταν εξαιτίας του σεισμού άρχισε να υποχωρεί το έδαφος γύρω τους. Ο σεισμός που προκάλεσε τσουνάμι, ανυπολόγιστες ζημιές και στοίχισε τη ζωή δύο ανθρώπων σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Ο εγκλωβισμός και η προσπάθεια διάσωσης των τριών ζώων έκανε το γύρο του κόσμου.

Πώς έγινε τελικά η διάσωση; Ο αγρότης και ιδιοκτήτης των ζωντανών στην περιοχή Καϊκούρα της Νέας Ζηλανδίας εξήγησε στον ιστότοπο Newshub ότι πήραν φτυάρια και αξίνες και έσκαψαν ένα διάδρομο σωτηρίας. «Αυτές οι αγελάδες ήταν πολύ τυχερές που επέζησαν του σεισμού. Χάσαμε πολλά ζώα από τα κοπάδια μας. Ένας ολόκληρος λόφος υποχώρησε εξαιτίας του σεισμού. Ένας λόφος γεμάτος με ζώα που έβοσκαν», είπε ο αγρότης.
Νέα Ζηλανδία Εγκέλαδος αγελάδες
Το μικρό μοσχάρι και οι δύο αγελάδες έσπευσαν να πιουν λίγο νερό, αμέσως μετά από τον απεγκλωβισμό τους. «Χρειάζονταν επειγόντως νερό. Οι αγελάδες δεν αντέχουν πολύ χωρίς νερό. Επίσης η μία από τις δύο αγελάδες πρέπει να έχασε τα μοσχαράκια της και το ζώο φαινόταν κάπως αναστατωμένο», δήλωσε ο αγρότης.

Στη Νέα Ζηλανδία εκτρέφονται περίπου 10 εκατομμύρια βοοειδή, αριθμός υπερδιπλάσιος από τους 4,5 εκατ. κατοίκους της νησιωτικής χώρας.
athensvoice.gr

Shares 126

Σχόλια


Read more:
Close