Μενού

Σκύλος Εγκαταλελειμμένος Βρέθηκε Στην Άκρη Του Δρόμου Και Τώρα Ψάχνει Νέο Σπίτι!

Shares 0

Σκύλος: Ένα κατοικίδιο ζώο δεν είναι παιχνίδι. Δεν είναι ένα δώρο Χριστουγέννων. Το κατοικίδιο ζώο θέλει αγάπη, προσοχή και φροντίδα. Καθημερινά βλέπουμε και διαβάζουμε ιστορίες εγκατάλειψης κατοικιδίων ζώων.

 

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τι κάνουν και καταλήγουν να εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους, αφήνοντας τα φτωχά πλάσματα να πεθάνουν μόνα τους.

Εδώ θα ξαναπούμε πάλι για την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων… Φαίνεται απίστευτο ότι στα μέσα του 2020, με τόσες πολλές ενημερώσεις, καταφύγια, εκστρατείες, ευαισθητοποιήσεις, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε απροσεξία ή περιπτώσεις στις οποίες εγκαταλείπουν ένα ζωντανό ον σαν να ήταν ένα παλιό έπιπλο.

Ο Μπόρελ, ένας υπέροχος και νεαρός Γερμανικός Ποιμενικός είναι μια ακόμη θλιβερή εικόνα.

Δυστυχώς, αυτή ήταν πιθανότατα η περίπτωση αυτού του πανέμορφου Γερμανικού Ποιμενικού, που βρέθηκε από τον Richard Jordan στην άκρη ενός δρόμου της Λουιζιάνας.

Αρχικά, ο Ρίτσαρντ είδε μόνο το κλουβί μεταφοράς, οπότε σταμάτησε το αυτοκίνητο του και άρχισε να σαρώνει την περιοχή για σκύλους και σύντομα εντόπισε τον Γερμανικό Ποιμενικό να κρυφοκοιτάζει ανάμεσα στα δέντρα.

 

Αφού ειδοποίησε τις υπηρεσίες για τα ζώα, ο Ριτσάρντ πλησίασε προσεκτικά το σκυλάκι και ενώ ήταν λίγο ύποπτος στην αρχή ο Ρίτσαρντ κέρδισε σύντομα την εμπιστοσύνη του όμορφου ζώου. Μετά από στενότερη επιθεώρηση, ο Richard είδε ότι ο σκύλος είχε ένα εξατομικευμένο κολάρο χαραγμένο με το όνομά του – «Borel».

Ο Ρίτσαρντ δημοσίευσε φωτογραφίες του σκύλου σε μια τοπική ομάδα στο Facebook, σε προσπάθειες να πάρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Borel. Τα μέλη της ομάδας εικάζουν ότι ο Borel δεν εγκαταλείφθηκε, καθώς φαίνεται είναι πολύ ακριβός σκύλος και ότι πρέπει να έπεσε από το πίσω μέρος κάποιου φορτηγού.

Λίγο αργότερα, οι υπηρεσίες των ζώων έφτασαν και ανακάλυψαν ότι ο Borel είχε μικροτσίπ

Αν και παραμένει ασαφές εάν ο Borel εγκαταλείφθηκε ή απλώς χάθηκε από τον αρχικό του ιδιοκτήτη, ο Richard υποθέτει ότι το σκυλάκι έχει πέσει θύμα σε αυτό που αποκαλείται «μόδα». Ο Μπόρελ γεννήθηκε πριν από 5 μήνες στις 19 Οκτωβρίου, ακριβώς την ίδια στιγμή που τα νέα για τον «Κόναν ο σκύλος που καταπολεμά την τρομοκρατία» έγινε πρωτοσέλιδο σε εθνικό επίπεδο, οδηγώντας σε δραστική αύξηση της ζήτησης για τους Γερμανικούς Ποιμενικούς. Παρά το γεγονός ότι είναι πιστοί, έξυπνοι και γεμάτοι προσωπικότητα, οι Γερμανοί Ποιμενικοί δεν είναι μια φυλή κατάλληλη για όλους.

Σύμφωνα με μια ενημέρωση του ίδιου του διασώστη, υπάρχει μια μεγάλη λίστα με άτομα που είναι πρόθυμα να βοηθήσουν αυτόν τον όμορφο φίλο. Ένα τοπικό καταφύγιο επιφορτίζεται με την αξιολόγηση των αιτούντων για να διασφαλίσει ότι κάτι παρόμοιο δεν θα συμβεί ξανά.

Ευτυχώς, αυτή η υπόθεση είχε χαρούμενο τέλος.

Αλλά θυμηθείτε ότι δεν τρέχουν όλα τα σκυλιά με την περιουσία τους να βρουν βοήθεια στο δρόμο, μερικά μάλιστα κινδυνεύουν καταλήγοντας να τρέχουν και καθώς η ταχύτητα των οχημάτων στο δρόμο είναι συνήθως ακόμη μεγαλύτερη δεν αντιδρούν εγκαίρως.

Αυτή η ιστορία μας οδήγησε να συγκεντρώσουμε μια λίστα με λίγα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα εγκαταλελειμμένα σκυλιά.

Πλησιάζετε πάντα τα άγνωστα σκυλιά αργά και προσεκτικά, φροντίζοντας να μην κάνετε ξαφνικές κινήσεις που μπορεί να ερμηνευτούν από αυτούς ως απειλητικές.

Ποτέ μην πλησιάζετε σε ένα σκυλί που φαίνεται επιθετικό. Είναι πιθανότατα φοβισμένος και πλησιάζοντας τον πιθανότατα θα τον τρομάξετε ακόμη περισσότερο, αυτό είναι ακόμη πιο κρίσιμο σε περιπτώσεις όπως αυτή όπου τα σκυλιά βρίσκονται στις άκρες των δρόμων. Η προσέγγιση τους μπορεί να τους τρομάξει και με την κυκλοφορία υπάρχει να τραυματιστούν ή να σκοτωθούν από διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε την εμπιστοσύνη ενός σκύλου είναι να τους δώσετε μια λιχουδιά. Εάν έχετε κερδίσει με επιτυχία την εμπιστοσύνη του σκύλου, προσπαθήστε να επεκτείνετε ήρεμα και προσεκτικά την ανοιχτή παλάμη σας και να τους αφήσετε να σας μυρίσουν.

Το πιο σημαντικό – επικοινωνήστε με τις τοπικές υπηρεσίες για ζώα, ώστε να μπορούν να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται.
Ας ελπίσουμε ότι παραδείγματα όπως του Borel βοηθούν την ευαισθητοποίηση.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close