Μενού

Σκότωσαν τη μητέρα του και θέλει να πεθάνει: Η συγκινητική ιστορία ενός νεογέννητου ουρακοτάγκου

Shares 45

Μάχη κυριολεκτικά δίνουν οι οικολόγοι για να κρατήσουν στη ζωή έναν νεογέννητο ουρακοτάγκο ο οποίος έχει χάσει τη θέλησή του να ζήσει από τότε που έμεινε ορφανός.

Όπως μεταδίδει η βρετανική Independent, ο νεογέννητος ουρακοτάγκος Udin έχει προσπαθήσει να πεθάνει αρκετές φορές μετά το θάνατο της μητέρας του σύμφωνα με τους διασώστες του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μητέρα του πέθανε πιθανότατα από μαχαίρωμα ή πυροβολισμό λαθροκυνηγού όταν προσπάθησε να δραπετεύσει στην προσπάθεια να πωληθεί ως κατοικίδιο ζώο σε ένα αγρότη.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο μικρός Udin, κλειδώθηκε σε ένα κλουβί σύμφωνα με τη Διεθνή Ομάδα Διάσωσης Ζώων.

Ο μικρός Udin, έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης στο Borneo υποφέροντας από υποσιτισμό και αφυδάτωση. Οι διασώστες του ανησυχούν για την κατάστασή του καθώς ο μικρός Udin ούτε έτρωγε ούτε έπινε, ενώ δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για το νέο του περιβάλλον.

«Ο Udin προσπάθησε να πεθάνει αρκετές φορές αλλά δεν τον αφήσαμε και συνεχίσαμε να ασχολούμαστε μαζί του κάνοντας του φυσικοθεραπείες και ασκήσεις ώστε να μην μπορεί να μας αγνοεί και να να μάθει να μας εμπιστεύεται ως η αποκλειστική του σχέση για επιβίωση», ανέφεραν οι κτηνίατροι που τον φροντίζουν.

Χρειάζεται συνεχή φροντίδα και θεραπεία

Μετά από περίπου 10 μέρες ο Udin άρχισε να απαντά και να δείχνει ενδιαφέρον για φαγητό.

«Τελικά υπήρξε μια αχτίδα φωτός στα θλιβερά σκούρα του μάτια», είπαν οι κτηνίατροι.

Τώρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Udin είναι σε μια σταθερή κατάσταση, ωστόσο χρειάζεται συνεχή φροντίδα και ιατρική θεραπεία.

Ο Alan Knight, διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Διάσωσης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι κτηνίατροι κάνουν ότι μπορούν για να δώσουν στον Udin την καλύτερη πιθανότητα επιβίωσης», ανέφερε και συμπλήρωσε πως ο μικρός ουρακοτάγκος προσκολλάται συνεχώς σε ένα μεγάλο αφράτο αρκουδάκι, όπως έκανε και με τη μητέρα του στην άγρια φύση.

Ο Knight συμπλήρωσε επίσης ότι ο Udin είναι ένας από τους 86 ορφανούς ουρακοτάγκους που βρίσκονται στην Bornea, ωστόσο η περίπτωση του είναι πολύ διαφορετική καθώς ο μικρός Unin έχει παραιτηθεί από τη ζωή.

Όπως και οι νεογέννητοι άνθρωποι έτσι και τα μωρά ουρακοτάγκοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε ασθένειες, ιδιαίτερα εάν έχουν βιώσει ένα πολύ φτωχό ξεκίνημα στη ζωή.
[πηγή]

Πηγή: Fanpage.gr

Πηγή

Shares 45

Σχόλια


Read more:
Close