Μενού

Ραγίζει καρδιές: Μητέρα γορίλας δε μπορεί να δεχτεί το θάνατο του παιδιού της (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Shares 104

γορίλας Καμία μητέρα δε μπορεί να αποδεχτεί το θάνατο του σπλάχνου της. Ούτε και η Shira, ένας θηλυκός γορίλας που ζει στον ζωολογικό κήπο της Φρανκφούρτης στη Γερμανία.

Ο πόνος και η θλίψη είναι αποτυπωμένα στο πρόσωπό της. Κρατά το νεκρό κοριτσάκι της στα χέρια και το κουνά περιμένοντας να ξυπνήσει. Μόνο που το παιδί της είναι νεκρό.

Περπατά πάνω κάτω στο κλουβί της, πάντα με το νεκρό γοριλάκι στην αγκαλιά της. Το παιδί της είχε πεθάνει μια εβδομάδα πριν τραβηχτούν οι σπαρακτικές φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail.

Τα βράδια, κοιμάται με το νεκρό κοριτσάκι της στην αγκαλιά. Το βάζει στην κοιλιά της για να το προστατεύσει. Ελπίζει πως το πρωί όταν ξυπνήσει, το παιδί της θα ζει. Αλλά όταν έρχεται το ξημέρωμα, το πονεμένο βλέμμα της παραμένει.

γορίλας

«Την περασμένη Πέμπτη το πρωί ήταν καλά αλλά ξαφνικά το απόγευμα πέθανε» λέει ο καθηγητής Manfred Niekisch, διευθυντής του ζωολογικού κήπου. Κανείς δεν ξέρει ακόμη την αιτία θανάτου του παιδιού της Shira.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου σκοπεύουν να πάρουν τη σορό όταν η μητέρα της την αφήσει από την αγκαλιά της προκειμένου να της κάνουν νεκροψία.

Σύμφωνα με τον Niekisch η αντίδραση της Shira είναι απόλυτα φυσιολογική: «Ο δεσμός ανάμεσα στη μητέρα γορίλα και το παιδί της είναι ιδιαίτερα δυνατός». Η Shira θέλει το χρόνο της για να διαχειριστεί την απώλεια. Τη νέα απώλεια, αφού αυτό το παιδί είναι το δεύτερο που χάνει.

Τον περασμένο Μάιο ο γιος της Tandu πέθανε σε ηλικία έξι μηνών εξαιτίας μιας μόλυνσης. Και τότε, δεν άφηνε το νεκρό παιδί της από την αγκαλιά της. Όταν συνειδητοποίησε πως δεν υπήρχε καμία ελπίδα, άφησε το άψυχο κορμάκι του σε μια γωνιά και πήγε στο κρεββάτι της για να θρηνήσει.

newsit.gr

Shares 104

Σχόλια


Read more:
Close