Μενού

Ραδιοφωνικός παραγωγός σκότωσε λαγουδάκι κατά τη διάρκεια της εκπομπής (βιντεο)

Shares 14

Ραδιοφωνικός παραγωγός λαγουδάκι Λαγός Σάλος έχει προκληθεί στη Δανία μετά την κίνηση ραδιοφωνικού παραγωγού να σκοτώσει εν ψυχρώ ένα λαγουδάκι χτυπώντας το με μία αντλία ποδηλάτου στον ραδιοφωνικό «αέρα», θέλοντας να δείξει την υποκρισία των ζωόφιλων.

Σάλος έχει προκληθεί στη Δανία μετά την κίνηση ραδιοφωνικού παραγωγού να σκοτώσει εν ψυχρώ ένα λαγουδάκι χτυπώντας το με μία αντλία ποδηλάτου στον ραδιοφωνικό «αέρα», θέλοντας να δείξει την υποκρισία των ζωόφιλων.

Ο παρουσιαστής, αφού σκότωσε το λαγουδάκι ονόματι Άλαν, πήρε το ζώο στο σπίτι του, το έγδαρε και το μαγείρεψε.

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ακροατές να εκφράζουν την οργή και τον αποτροπιασμό τους για το συμβάν.

Τις αντιδράσεις ακολούθησε τοποθέτηση των ιθυνόντων του ραδιοφωνικού σταθμού, οι οποίοι επισήμαναν ότι στόχος ήταν η πρόκληση για εκκίνηση δημόσιου διαλόγου αναφορικά με την υποκρισία που επικρατεί στο θέμα της αντίληψης του τι εστί σκληρότητα έναντι των ζώων. «Γνωρίζαμε ότι θα μας κατηγορούσαν για προκλητική» συμπεριφορά, επισήμανε ο σταθμός σε μία ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην επίμαχη εκπομπή, ο σταθμός παρουσίασε λεπτομέρειες σχετικά με τη βιομηχανία εκτρεφόμενων ζώων στη Δανία, όπου οι κάτοικοι είναι λιγότεροι από τους χοίρους που εκτρέφονται προς σφαγή, ενώ τονίστηκε ότι η ανησυχία των Δανών για την ευημερία των ζώων δεν εκτείνεται στον τρόπο που σφαγιάζονται τα ζώα προκειμένου να καταλήξουν στο τραπέζι τους.

«Τα ζώα αυτά συχνά υποβάλλονται σε τρομαχτικά βασανιστήρια στο δρόμο προς το τραπέζι μας, ενώ σφαγιάζονται βάσει των ίδιων ελεγχόμενων συνθηκών όπως το κουνελάκι στο στούντιο και χωρίς (ο θάνατός τους) να πυροδοτεί σφοδρές αντιδράσεις» υπογράμμισε ο σταθμός.

Πέρυσι, ανάλογες επικρίσεις είχε προκαλέσει πέρυσι η απόφαση του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης να σκοτώσει και να τεμαχίσει δημοσίως μία καμηλοπάρδαλη και λίγες εβδομάδες αργότερα να σκοτώσει τέσσερα υγιή λιοντάρια.

Σημειώνεται ότι υπήρξαν και οι φωνές που υποστήριξαν ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός έχει ένα δίκιο.

petsonly.gr

Shares 14

Σχόλια


Read more:
Close