Μενού

Προστάτεψε τη γάτα σου από τη ζέστη και τον ήλιο

Shares 115

Γάτα Το καλοκαίρι οι γάτες μας χρειάζονται προστασία από τον ήλιο. Οι επιπτώσεις παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο μπορεί να είναι πολύ άσχημες. Το γεγονός ότι στις γάτες αρέσει να ξαπλώνουν στον ήλιο αυξάνει τον κίνδυνο.

Οι λευκές γάτες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Επίσης μεγάλη προστασία απαιτείτε για τα σημεία τους σώματος της γάτας όπου δεν έχουν πολλές τρίχες όπως τα αυτιά τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι κτηνίατροι αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το αυτί μίας γάτας ύστερα από έγκαυμα.

Η καλύτερη προστασία είναι η πρόληψη. Τους καλοκαιρινούς μήνες προστατέψετε τα ευαίσθητα σημεία με αντηλιακή κρέμα. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

  1. Φροντίστε η γάτα σας να έχει καθαρό νερό στο οποίο θα έχει πρόσβαση όποτε θέλει. Τις πολύ ζεστές ημέρες ρίξτε μερικά παγάκια στο μπολ.
  2. Μην την αφήνεται να κάθετε στον ήλιο τις ώρες που ο ήλιος καίει.
  3. Φροντίστε να υψώσετε λίγο το κρεβάτι της από το ζεστό πάτωμα ώστε να έχει περισσότερη δροσιά.
  4. Εάν η γάτα σας αποφεύγει να ξαπλώσει στο κρεβάτι της επειδή ζεσταίνεται, απλώστε μία βρεγμένη πετσέτα στο πάτωμα τοποθετώντας σε απόσταση έναν ανεμιστήρα. Οι περισσότερες γάτες θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και θα ξαπλώσουν.
  5. Ποτέ και για κανένα λόγο μην αφήνεται τη γάτα σας στο αυτοκίνητο. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι μεγάλες και μπορούν να την σκοτώσουν.
  6. Εάν η γάτα σας αρχίζει να αναπνέει παράξενα, δυσκολεύεται να αναπνεύσει, της τρέχουν τα σάλια ή φαίνεται να μην έχει επικοινωνία με το περιβάλλον θα πρέπει να την μεταφέρετε το γρηγορότερο δυνατόν στον κτηνίατρο.

petsonly.gr

Shares 115

Σχόλια


Read more:
Close