Μενού

Το πρόωρο τέλος του αξιολάτρευτου Fritz

Shares 122

Πολική αρκούδα Τράβηξε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας, η φωτογραφία του έκανε τον γύρο του κόσμου και όλοι σχολίαζαν πόσο χαριτωμένος και πανέμορφος είναι ο μικρός Fritz, το πολικό αρκουδάκι που γεννήθηκε τον Νοέμβριο στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου.

Το άτυχο αρκουδάκι όμως δεν τα κατάφερε και βρέθηκε νεκρό, σε ηλικία μόλις τεσσάρων μηνών, ύστερα από ηπατική λοίμωξη κι έχοντας περάσει όλη τη σύντομη ζωή του σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Ο αξιολάτρευτος Fritz θεωρήθηκε διάδοχος του Knut, του άλλου διάσημου μικρού που η μητέρα του το εγκατέλειψε και ανατράφηκε από ανθρώπους, και πάλι στο Βερολίνο.

Ο Fritz ήταν το πρώτο πολικό αρκουδάκι που γεννιόταν στον ζωολογικό κήπο Tierpark σε διάστημα 22 ετών και είχε ένα δίδυμο αδελφάκι που πέθανε λίγο μετά τη γέννηση.

«Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Τον αγαπούσαμε πολύ» δήλωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Andreas Knieriem.

Ο Knut ενθουσίασε χιλιάδες επισκέπτες για χρόνια πριν πεθάνει ξαφνικά το 2011, σε ηλικία τεσσάρων ετών. Ο Fritz βρέθηκε να κείτεται ανόρεχτος και άτονος δίπλα στη μητέρα του Tonja τη Δευτέρα το πρωί. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν πως έπασχε από σοβαρή ηπατική λοίμωξη και είναι χαρακτηριστικό πως ο κήπος ανακοίνωσε πως θα ήταν καλό αν τα κατάφερνε μέχρι το βράδυ. Αλλά το απόγευμα η αναπνοή του έγινε ακανόνιστη και μισή ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πολική αρκούδα Πολική αρκούδα Πολική αρκούδα Πολική αρκούδα Πολική αρκούδα

Shares 122

Σχόλια


Read more:
Close