Μενού

Πώς σώθηκε ελαφίνα που πυροβολήθηκε στην Πάρνηθα

Shares 45

Κάποιος ασυνείδητος πυροβόλησε ελαφίνα της Πάρνηθας στο κεφάλι. Δείτε καρέ-καρέ τη διάσωση του άγριου ζώου από τον σύλλογο Anima.

«Όταν φίλη μας ενημέρωσε ότι μια ελαφίνα στην Πάρνηθα φαίνεται τραυματισμένη και αδύνατη, δεν περιμέναμε ότι θα βρεθούμε μπροστά σε έναν πυροβολισμό στο κεφάλι», γράφουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής Anima.

«Το ζώο, που συνοδεύεται από το μικρό του, είναι από εκείνα τα «ήμερα » ελάφια της περιοχής Ξενία-Καζίνο, που έρχονται να φάνε από τα χέρια των επισκεπτών. Αυτή την εμπιστοσύνη εκμεταλλεύτηκε ο άνθρωπος που το πυροβόλησε, για καλή τύχη του ελαφιού όμως το βλήμα πέρασε από το μάγουλο και βγήκε από το λαιμό χωρίς να πειράξει ζωτικό όργανο. Όπως ήταν αναμενόμενο, το σοβαρό τραύμα κατέβαλε το ζώο, που φαίνεται ότι δεν μπορούσε εδώ και μέρες να φάει.

»Πήγαμε λοιπόν με το Δασαρχείο, το ζώο αναισθητοποίηθηκε και, προσπαθώντας να καθαρίσουμε τις πληγές, βγάλαμε από το μάγουλό του ολόκληρο το πλαστικό περίβλημα του βλήματος, το οποίο βλήμα είχε δημιουργήσει και ένα σοβαρό τραύμα κατά την έξοδο».

Τα μέλη του συλλόγου μετέφεραν το ζώο σε κτηνιατρικό κέντρο για να γίνει ραφή του μεγάλου τραύματος και μετά από κάποιες ώρες και αφού χορηγήθηκε ορός, αντιβίωση και αντιφλεγμονώδη, η ελαφίνα επέστρεψε στο βουνό για να ξανασμίξει με το μικρό της. Οι δασικοί και μέλη της ΑΝΙΜΑ ανέλαβαν την παρακολούθηση της πορείας της υγείας της, μιας και δεν μετακινείται μακριά από την περιοχή.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες καρέ καρέ τη διάσωση της ελαφίνας.

Και εδώ βρείτε πληροφορίες για το τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που εντοπίσετε πληγωμένο άγριο ζώο.

in2life

Shares 45

Σχόλια


Read more:
Close